Hillary Clinton: China en Rusland kunnen crypto manipuleren tegen dollar

Hillary Clinton waarschuwde dinsdag dat China en Rusland in de toekomst cryptocurrency zouden kunnen gebruiken om de Verenigde Staten te ondermijnen.

Van Google en Apple naar cryptocurrency

Ze werd geïnterviewd door Rachel Maddow van zender MSNBC. Laatstgenoemde merkte op dat Google en Apple dit jaar instemden met het Kremlin om te voorkomen dat gebruikers applicaties downloaden die zijn ontwikkeld door tegenstanders van de Russische president Vladimir Poetin. Ze vroeg zich af of de VS een rol zou moeten spelen om te voorkomen dat technologiebedrijven dergelijke maatregelen nemen.

‘Nou, we hebben zeker nieuwe regels nodig voor het informatietijdperk, omdat onze huidige wetten, ons kader, het gewoon niet geschikt is voor waar we mee te maken hebben,’ antwoordde Clinton, voordat ze haar focus op cryptocurrency richtte.

China en Rusland manipuleren technologie

‘Ik wil nog iets noemen dat in het verschiet ligt, waar mensen nu pas aandacht aan beginnen te besteden,’ zei Clinton. ‘En dat is de noodzaak om de cryptocurrency-markten te reguleren. Want stel je de combinatie voor van sociale media, de algoritmen die sociale media aansturen, met het vergaren van nog grotere sommen geld door de controle van bepaalde cryptocurrency’s.’

Het gaat Clinton niet alleen om andere landen, maar naar alle vijanden van de dollar. ‘We kijken niet alleen naar staten, zoals China of Rusland, of anderen die allerlei soorten technologie in hun voordeel manipuleren. We kijken naar niet-statelijke actoren, en landen die de dollar als reservevaluta destabiliseren.’

‘Er zijn zoveel grote vragen die de regering-Biden moet beantwoorden, ik denk gewoon niet dat we veel tijd hebben en daarom, hoop ik, van alles wat ik van hen hoor, dat ze cryptocurrency zullen aanpakken,’ voegde ze eraan toe.

Tweede keer

Het is de tweede keer in nog geen zeven dagen dat Clinton zich over cryptocurrency uitsprak. Afgelopen vrijdag zei ze op een Bloomberg-conferentie dat ze geloofde dat cryptocurrency’s destabiliserend waren voor landen over de hele wereld.

El Salvador is het daar niet mee eens.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.