Compass Mining CEO en CFO nemen ontslag tijdens storm aan tegenvallers

CEO Whit Gibbs en CFO Jodie Fisher hebben met onmiddellijke ingang ontslag genomen bij het geplaagde Compass Mining. Het nieuws kwam naar buiten dat Dynamics Mining het contract met Compass Mining heeft verbroken nadat laatstgenoemde niet in staat was de energierekening te betalen. Na zes late betalingen en driemaal verstek hadden ze er bij Dynamics Mining genoeg van.

De problemen stapelen zich op

Het is niet de eerste keer dat Compass Mining negatief in het nieuws komt. Compass Mining is een bedrijf waarbij je mining-hardware kunt kopen en die machines vervolgens door hen te laten beheren. In 2021 kreeg Compass Mining te maken met leveringsproblemen en moesten klanten soms maanden op hun ASICs wachten. Dat resulteerde in een hoop slechte pers en geklaag op het internet.

Nu blijkt dat Compass Mining teveel hooi op de vork heeft genomen en de energierekeningen niet kan betalen. Volgens de claims van Dynamics Mining staan er voor Compass Mining nog voor meer dan 600.000 dollar, ongeveer 570.000 euro, aan rekeningen bij hen open. Daarnaast beschuldigt Dynamics Mining het geplaagde Compass Mining van een poging tot inbraak om de mining-hardware in Maine “terug te stelen”. Nu is het bedrijf dus ook de CEO en CFO kwijt.

Amerikaanse sancties Rusland raakten Compass Mining

Tot voor kort had Compass Mining ook voor 30 miljoen dollar, omgerekend 28,5 miljoen euro, aan mining-hardware in Siberië staan. Vanwege de Amerikaanse sancties richting Rusland met betrekking tot het conflict in Oekraïne, moest Compass Mining daar echter afscheid van nemen. Het moest de banden met partner BitRiver doorsnijden en de apparatuur ter waarde van 28,5 miljoen euro verkopen. De kans is aanwezig dat ze die miners niet voor de volle mep hebben kunnen verkopen.

Ook die gebeurtenis resulteerde in een hoop ontevreden gebruikers die nu ook inzagen de risico’s niet voldoende te hebben ingeschat. Als jij niet degene bent die de miners beheert, dan ben je uiteindelijk niet de baas. Met de sancties wilde Amerika voorkomen dat Rusland een mogelijkheid had om hun energie op alternatieve manieren in geld om te zetten. Daarin is het geslaagd, maar de consequenties voor Compass Mining maken duidelijk dat het mes soms ook aan twee kanten snijdt.

Discord-kanaal gesloten

Op 24 juni sloot Compass Mining onverwachts het Discord-kanaal van het bedrijf. Dat bewoog sommige klanten ertoe om hun beklag te doen op Twitter. Volgens de gebruikers zorgt deze beslissing van Compass Mining ervoor dat ze geen informatie met elkaar kunnen delen en eventueel actie kunnen ondernemen. De destijds nog in functie zijnde CEO Whit Gibbs liet over die actie weten dat Discord verwijderd is om de werkflow met klanten te verbeteren.

“Veel zaken worden slecht gemanaged en uitgevoerd, wat mensen het idee geeft dat Compass Mining een schimmige club is”, aldus een voormalig medewerker van Compass Mining tegenover CoinDesk. De voormalig medewerker in kwestie wilde overigens zijn identiteit niet delen uit angst voor eventuele rechtszaken. Alles bij elkaar lijkt het erop dat ze de boel even totaal niet op orde hebben bij Compass Mining. Het is nog maar de vraag in hoeverre klanten hier de pijn van gaan voelen.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.