Crypto analyse: Bitcoin (BTC) herhaalt gespiegelde prijsactie van 2021, dit is bearish!

Ondanks herhaalde pogingen is Bitcoin er nog steeds niet in geslaagd om de weerstand rond de 31.000 dollar te doorbreken. Ook gisteren zagen we opnieuw een duidelijke afwijzing van deze weerstand, wat betekent dat we serieus rekening moeten gaan houden met een bearish scenario.

In deze analyse bespreek ik twee duidelijke bearish signalen. Allereerst kijken we naar de volume-indicator, die het verkoop- of koopvolume bij koersbewegingen weergeeft. Bij een stijgende trend willen we een toenemend volume zien, omdat dit betekent dat steeds meer mensen bereid zijn om Bitcoin op hogere niveaus te kopen. Op de grafiek die we vandaag bespreken, is dit echter niet het geval, wat kan wijzen op een mogelijke trendomkeer in de nabije toekomst.

Naast deze indicator bespreek ik een complexe vergelijking, maar wel een heel bloederige mocht het volledig uitspelen. Het is daarom van belang om hiervan op de hoogte te zijn.

De volume indicator geeft rood licht

Vandaag bespreken we de 4-uursgrafiek, waarbij elke candle staat voor vier uur. Dit geeft ons een gedetailleerd beeld van de koersbewegingen van de afgelopen maand juni tot heden. Tijdens deze periode heeft de koers een grote  stijging laten zien, met een lokale top rond de 31.400 dollar.

Uit de volume-indicator kunnen we afleiden dat de 31.400 dollar mogelijk zelfs de uiteindelijke top is en dat we nu een grote correctie kunnen verwachten. Uit de grafiek hierboven blijkt namelijk dat Bitcoin afnemend koopvolume laat zien tijdens de opwaartse beweging. Dit is geen goed nieuws voor de bulls. Wanneer het koopvolume afneemt terwijl de koers stijgt, wijst dit vaak op een mogelijke trendommekeer. De vraag is dan vaak niet wanneer Bitcoin gaat dalen, maar vooral tot welk level …

Prijsactie slechts een herhaling van zetten?

Zoals jullie hebben kunnen lezen in deze analyse, zie ik al een tijdje dat de koers een herhaling van zetten laat zien. Dit is misschien niet direct zichtbaar op de grafiek, als je de prijsactie van de afgelopen maanden horizontaal en verticaal spiegelt, zie je bijna identieke koersbewegingen als 2021. Dit klinkt wellicht complex, en dat is het tot op zekere hoogte ook, maar het is iets wat ik graag onder jullie aandacht wil brengen.

Bovenstaande afbeelding is complex, dus ik zal het gemakkelijker proberen uit te leggen. We hebben de normale Bitcoin koers, die duidelijk zichtbaar is. In het midden zie je een zwarte lijn, wat de huidige weerstand aangeeft waar de koers moeite mee heeft. Boven deze lijn zie je een grijze sectie, die centraal staat in deze analyse.

De grijze sectie vertegenwoordigt de prijsbeweging van Bitcoin van de afgelopen maanden, maar dan horizontaal en verticaal gespiegeld. Hieruit ontstaat een patroon dat bijna identiek is aan de prijsactie van 2021. Let op de gekleurde bogen die ik laat zien. We kunnen zien dat in 2021 de koers een dubbele top bereikt, waarbij de tweede top iets hoger is. Dit patroon zien we ook in de grijze sectie. Door het spiegelen van de prijsbeweging betekent dit dat Bitcoin dus een dubbele bodem heeft gevormd, en dat klopt ook. (bodem rond de 15.6K)

Ik kan alle boogjes in detail bespreken, maar dat is niet nodig. Ik denk dat je begrijpt waar ik naartoe wil. Het lijkt erop dat Bitcoin de prijsactie van 2021 precies herhaalt, maar dan gespiegeld. Dit suggereert dat Bitcoin zich nu bij de blauwe pijl bevindt. En wat betekent dat? Een komende grote daling van de koers. Dit versterkt mijn verwachting dat Bitcoin in de nabije toekomst sterk kan dalen. Niets is zeker, maar ik raad je aan om zelf naar deze vergelijking te kijken om nieuwe inzichten te krijgen.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Onzin, verkeerde diagnose, koers word omlaag gehouden door de Amerikaanse staat die de inbeslagname van btc (140000) verkoopt.

    6 juli 2023