Crypto analyse: Bitcoin sluit de week met meer dan 4% in de min, hoe verder?

Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat de wekelijkse candle is gesloten. In deze analyse gaan we kijken wat de invloed hiervan is op de koers. Kan Bitcoin zich nog herpakken? Laten we de grafieken erbij pakken.

Afgewezen bij grote weerstand

Als we kijken naar de wekelijkse grafiek, zien we dat Bitcoin al twee maanden langzaam naar beneden beweegt. De koers is namelijk aangekomen bij een flinke weerstand, waar de koers net niet boven wist te komen. Deze is in de onderstaande afbeelding te zien als de middelste grijze zone (rond 30.000 dollar).

Daarnaast zien we nog twee andere grijze zones. De bovenste kunnen we nu even laten voor wat het is, maar als Bitcoin vanuit hier geen ondersteuning vindt, kan de onderste zone wel een realistisch target worden. Deze ligt rond een koers van 19.000 dollar.

Het neerwaartse kanaal

Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen, maar Bitcoin maakt al weken lang slechte candles (een paar uitzonderingen daargelaten). De afgelopen wekelijkse candle is ook niet bepaald sterk, met meer dan 4% in de min. Maar om beter te kunnen zeggen waar de koers heengaat, moeten we een kleinere grafiek erbij pakken. Daarom gaan we kijken naar de 4-uurs variant.

In de onderstaande grafiek staat elke candle voor 4 uur. We zien hier dezelfde grijze zone als in de eerste afbeelding, en hier zien we goed dat Bitcoin het net niet haalde om boven deze weerstand uit te komen. Vervolgens is de munt langzamerhand in een neerwaarts kanaal aan het bewegen.

Dit kanaal heb ik aangegeven met blauwe lijnen. Zoals je kan zien is de munt tot nu toe elke keer van richting veranderd bij aankomst bij deze lijnen. Mocht Bitcoin hier aan de bovenkant uitbreken, dan pas kunnen we zeggen dat de neerwaartse trend is gebroken. Dit zou positief zijn voor de koers.

Tot die tijd zit de munt helaas in een neerwaarts kanaal, maar ook in een zijwaartse beweging. Deze heb ik aangegeven met de zwarte stippellijnen. De munt kwam hier net onder te hangen na de daling van vrijdag, zoals ik aangaf in de vorige analyse.

Hoe verder?

Mocht Bitcoin vanuit hier onder deze lijn komen, dan kan dat ook een negatieve impuls geven aan de koers. Zover zijn we nog niet, want zoals je kan zien in de oranje cirkel probeert de munt op dit moment terug te komen in zijn zijwaartse beweging. Als dit lukt zou Bitcoin vervolgens een poging doen om de bovenste blauwe lijn te breken.

Voor nu is er dus een hoop onzekerheid, maar genoeg om in de gaten te houden. Elke kleine beweging kan zorgen voor een kettingreactie van verdere positiviteit of negativiteit. Let daarom goed op het neerwaartse kanaal, de zijwaartse trend, en de grijze weerstandszone!


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.