Explosieve week in aantocht voor Bitcoin en de rest van de markt

Vorige week werd de markt opgeschrikt door een aantal rechtszaken en zware aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) richting de industrie. Als gevolg daarvan vielen de koersen van met name een groep grote altcoins hard omlaag. Deze week belooft om een andere reden spectaculair te worden: namelijk de macro-economische kalender, die bol staat van de belangrijke gebeurtenissen.

De Amerikaanse rente

Het hoogtepunt van de week die voor ons ligt is ongetwijfeld het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve die voor woensdag 14 juni op de planning staat. De verwachting is dat de Federal Reserve op de pauzeknop drukt, nadat deze in 14 tot 15 maanden tijd de rente verhoogde van praktisch nul naar de huidige vijf procent.

Verder krijgen we deze week nieuwe inflatiedata vanuit de Verenigde Staten, wat ook mega relevant is voor de markt, omdat de torenhoge inflatie uiteindelijk de reden was voor de Federal Reserve om de rente te verhogen.

Daarnaast krijgen we nieuwe informatie over de zaak tussen Ripple en de SEC, moet de SEC reageren op een verzoek van Coinbase en staat er nog veel meer spektakel op het programma.

Naast de Federal Reserve moet namelijk ook de Europese Centrale Bank besluiten over de rente voor de Eurozone. De verwachting is dat zij de rente met 0,25 procent opschroeven van de huidige 3,75 naar 4,00 procent.

Volatiel weekje in aantocht?

Wat dat betreft kunnen we weer een volatiel weekje verwachten. Zeker omdat er de afgelopen weken ook nog een hoop onverwachtse zaken opborrelden. De voornaamste focus voor de financiële markten ligt echter op het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

De dag na het rentebesluit komt er met de werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten ook weer data over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Afgelopen week viel het aantal nieuwe werklozen een stuk hoger uit dan verwacht (261.000 versus 235.000 stuks).

Als we deze week weer een negatieve verrassing krijgen, dan wijst dat erop dat de economie langzaam maar zeker richting een recessie afkoerst. Mochten we daarin terechtkomen, dan is het nog maar de vraag of dat op de korte termijn bullish is voor Bitcoin.

Meestal zie je namelijk dat mensen tijdens het begin van een recessie vluchten naar de relatieve veiligheid van Amerikaanse dollars. Daar kan men in Amerika immers de rekeningen mee betalen, iets wat nog niet lukt met aandelen of bijvoorbeeld Bitcoin.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.