Crypto analyse: Cardano (ADA) kan 70% stijgen naar de 70 cent

De op de zevende plaats staande cryptocurrency, Cardano, blijft een hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten maken. Hoewel deze trend veelbelovend lijkt, is het belangrijk om te benadrukken dat de koers onder een cruciaal prijsniveau is gezakt. Dit dwingt ons om scherp te blijven en de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Vandaag duiken we dieper in op de Cardano-koers en de cruciale weerstand die momenteel speelt. Ook werpen we een blik op de Cardano/Bitcoin waarderingsgrafiek, waaruit duidelijk blijkt dat Bitcoin de afgelopen tijd veel beter heeft gepresteerd dan Cardano. Maar hoe lang zal deze trend nog aanhouden?

De opwaarste trend van Cardano

In de analyse van 15 maart, benadrukte ik dat het cruciaal voor Cardano is om een hoger hoogtepunt te maken. Mijn koersdoel was rond de 46 cent, en in de afgelopen weken is dit doel precies bereikt.

Helaas kon deze cryptomunt de hoogtes niet vasthouden en bevindt de koers zich net boven de 0,40 dollar. Niettemin is er op de grafiek een duidelijk bullish patroon zichtbaar, namelijk een ‘ascending triangle’.

Dit patroon wordt gekenmerkt door gelijke hoogtepunten, maar steeds hogere laagtepunten. Op de bovenstaande grafiek is de rode horizontale lijn de weerstand die doorbroken moet worden om de koers uit dit patroon te laten breken en het koersdoel te bereiken. Hoewel dit twee weken geleden leek te slagen, bleek het een fake-out te zijn.

Als de koers uiteindelijk opnieuw uitbreekt naar boven, wat waarschijnlijk is bij dit patroon, dan ligt het koersdoel net iets boven de 70 cent, wat een stijging van 70% zou betekenen. In het geval van een negatief scenario zou de koers de groene lijn kunnen verliezen als ondersteuning en terugvallen naar belangrijke ondersteuningsniveaus voor een mogelijk herstel.

Bitcoin presteert beter dan Cardano

De ADA/BTC-waardering geeft aan welke van de twee cryptovaluta’s beter presteert. Een hogere waardering geeft aan dat Cardano beter presteert ten opzichte van Bitcoin. Als de waardering afneemt, betekent dit dat er steeds minder Bitcoin nodig is om dezelfde hoeveelheid Cardano te kopen, wat dus wijst op een betere prestatie van Bitcoin.

Eén ding is zeker: de waardering is momenteel laag. In de afgelopen maanden en jaren heeft Cardano zeer slecht gepresteerd ten opzichte van Bitcoin.

Op dit moment test de koers een ondersteuning. Naar mijn verwachting zal het scenario dat is geschetst met de zwarte pijl zich voordoen, waarbij de koers twee ondersteuningslijnen test voordat deze de grote weerstandslijn doorbreekt. Om te bevestigen dat er sprake is van een daadwerkelijke uitbraak, is het noodzakelijk dat zowel de dagelijkse als de wekelijkse candle boven dit niveau sluiten.

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Heehallo,

  Mag ik vragen waarom jullie het nooit hebben over potentiële interessante pre-sale tokens?
  Onder andere LHINU, EcoTerra en DeeLance lijken mij interessante pre-sale tokens om wat over te schrijven.

  28 april 2023
 • Basis TA en gedachtengang erachter zijn zeker sterk, al liggen trendlines niet waar ze moeten liggen. Patroon op de daily bevestigd zien via een weekly candle is een rare manier van benadering. Steeds het beste om binnen je bepaalde time frame te blijven als het over patronen gaat en uitbraken / fake outs.
  Let op met uitspraken als bullish patroon ookal is dit in zekere zin correct. Dit patroon breekt inderdaad vaker bullish uit maar is geen zekerheid. 80% break out naar boven MAAR dit is enkel in een bull run!!
  bear market / transitory market ligt dit eerder rond de 60%. Target van dit patroon helaas “not even close”.

  28 april 2023