Analyse: dit is waarom 1 juli belangrijk wordt voor Bitcoin

Bitcoin heeft afgelopen week een grote stijging meegemaakt. De munt behaalde een wekelijks percentage van maar liefst 15%, dit werd de grootste groene candle sinds maart. Hoe staat Bitcoin ervoor, en waarom wordt 1 juli belangrijk?

Het grote plaatje

Om jullie niet te lang te laten wachten op het antwoord hierop: Bitcoin sluit over twee dagen zijn maandelijkse candle en dit is misschien wel het belangrijkste tijdsframe voor BTC. Wat dit inhoudt leggen we uit aan de hand van de maandelijkse grafiek (waarbij elke candle één maand is).

Des te groter het tijdsframe van de candle, des te meer informatie het bevat. Daarom worden deze grote grafieken (zoals de maandelijkse of wekelijkse) als het meest belangrijk geschat voor investeerders. Het sluiten van zo’n maandelijkse candle kan er namelijk voor zorgen dat investeerders juist wel of geen koop- of verkooporders neerzetten (of weghalen). Dit hangt meestal er vanaf of de munt boven of onder een belangrijk level sluit.

In het geval van Bitcoin zijn de meest gebruikte zones aangegeven als grijze vlakken. Zoals je kan zien heeft de koers hier in het verleden vaak op gereageerd. Bitcoin is deze maand vanuit een laagtepunt van 24.800 dollar hierheen gestegen, maar heeft nog steeds deze zone niet veroverd.

Als dit wel gebeurt vóór de nieuwe candle (op 1 juli 2:00 Nederlandse tijd), kan dit de bevestiging geven dat de zone gebroken is. Dit is een zeer positief teken, aangezien dit betekent dat alle verkooporders rond deze koers gevuld zijn.

Gebeurt dat wel?

Helaas bestaat er ook een kans dat Bitcoin niet boven deze zone komt. De munt heeft al vaker een poging gedaan, maar dat kunnen we beter zien op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen.

BTC keer op keer afgewezen bij de groene zone. Afgelopen week kwam de munt zeer dichtbij, maar op een haartje na wist deze niet boven het grijs te sluiten. Het is daarom zaak dat de maandelijkse grafiek dit wel doet. De combinatie van een onzekere maandelijkse én een onzekere wekelijkse grafiek betekent vaak niet veel goeds.

Het is dus belangrijk om deze tijdsframes én de grijze zone in de gaten te houden. Deze twee zullen naar mijn inziens de meest cruciale factoren zijn of juli een mooie maand kan worden voor de marktleider.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.