Crypto analyse: tot hoever kan Bitcoin (BTC) stijgen?

Vandaag is de laatste werkdag van de week, maar voor Bitcoin lijkt het echte werk nu pas te beginnen. Op het moment van schrijven staat de koers precies op de 31.000 dollar. Dit betekent dat mogelijk een doorbraak van een belangrijke weerstand aanstaande is. Dit is positief om te zien, maar vergeet niet dat we nog steeds extra bevestiging nodig hebben. Zoals je weet, is het belangrijk om een doorbraak bevestigd te zien op meerdere tijdframes. Bitcoin moet dus de week boven de weerstand sluiten.

In deze analyse werpen we ook een blik op de bekende correlatie tussen Bitcoin en de traditionele aandelenmarkt, en dan met name de S&P 500. Deze index bestaat uit de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Vaak volgt Bitcoin de trend van deze index. Dit op zichzelf is een positief teken, en het lijkt erop dat Bitcoin nog wat in te halen heeft wat betreft opwaartse beweging. Echter, op de grafiek van de S&P 500 worden de eerste tekenen van trenduitputting zichtbaar. Dit betekent dat we simpelweg een correctie kunnen verwachten voor deze index, en dat kan ook effect hebben op de Bitcoin koers.

Deze weerstand moet Bitcoin doorbreken

Hieronder zie je een grafiek die mogelijk wat complex kan lijken, maar ik heb geprobeerd om de belangrijke prijsniveaus voor de Bitcoin aan te geven. De rode box markeert het meest cruciale niveau, dat de trend van Bitcoin de komende weken zal bepalen. Deze box is namelijk al lange tijd een sterke weerstand en een doorbraak boven dit niveau zou dus buitengewoon positief zijn.

Aan de hand van de grafiek worden twee scenario’s zichtbaar. In het eerste scenario stijgt Bitcoin boven de weerstandsbox uit, en houdt dit niveau vast als ondersteuning. In dat geval komt allereerst de 36.000 dollar in beeld, en bij het vasthouden van de krachtige trend, het 42.500 dollar prijsniveau. Rond deze niveaus kan een lokale top gevormd worden en een correctie plaatsvinden om nieuwe kopers aan te trekken.

Als de weerstand van de rode box te sterk blijft en Bitcoin hier de week niet boven sluit, is het belangrijk om bewust te zijn van de ondersteuningsniveaus. De eerste belangrijke steunlevels zijn de 25.000 en 21.600 dollar. Rond deze levels kunnen nieuwe kopers worden aangetrokken die de prijs weer omhoog kunnen stuwen.

Blijf voorzichtig met optimisme!

Hoewel Bitcoin zich op een cruciaal moment bevindt en een doorbraak steeds waarschijnlijker lijkt te worden, is het nog steeds belangrijk om de trend van de aandelenindex in de gaten te houden. Sinds het dieptepunt zien we dat de S&P 500 hogere pieken en hogere dalen vormt, wat wijst op een valide opwaartse beweging. Dit op zichzelf is een positief signaal.

Toch beukt de koers op dit moment tegen de rode weerstandslijn en lijkt een correctie naar de groene steunlijn aanstaande. Wees je ervan beweust dat in deze daling van ongeveer 5-7%, Bitcoin meegetrokken kan worden naar beneden vanwege de correlatie.

Conclusie

Bitcoin schiet in een mooi tempo omhoog en lijkt een poging te doen om de weerstand rond de 32.000 dollar te doorbreken. Mocht dit lukken, dan willen we dit bevestigt zien op de dag- en weekgrafiek. Dit zou heel positief zijn. Let echter wel op de correlatie tussen Bitocin en de S&P 500. Bij een correctie voor deze index, is het heel waarschijnlijk dat Bitcoin hier ook de negatieve gevolgen van zal ondervinden.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.