Analyse: is Ripple (XRP) weer onderweg naar 0,93 dollar?

XRP maakte de vorige week een geweldige stijging mee. De waarde van één XRP steeg toen met bijna 100% in twee dagen tijd. Hiermee stopte deze opwaartse beweging en werd de prijs weer flink wat procenten teruggeduwd.

Drie grijze zones

Nu dit al bijna een week geleden gebeurt is, wordt het tijd om deze munt eens onder de loep te nemen. Laten we naar de grafieken kijken, met als eerste de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen.

We kunnen hier al meteen zien dat er drie grote zones zijn die vaak van belang waren in het koersverleden. Elke keer als de koers van XRP bij deze prijszones aankwam, veranderde deze van richting. Op dit moment zit de munt tussen de middelste en de bovenste zone.

De middelste zone, die rond een koers ligt van ongeveer 0,56 dollar, was voor zeer lange tijd een sterke weerstand. De munt heeft het afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd om hier bovenuit te komen, maar deze bleek te sterk.

Gelukkig kwam er de afgelopen week zeer positief nieuws uit, waardoor deze weerstand achter zich gelaten werd. XRP steeg bijna direct naar een koers van meer dan 0,93 dollar; het hoogste punt sinds maart 2022.

Deze plek zorgde ook al vaker voor weerstand en support, waardoor het aannemelijk was dat de prijs hier niet zomaar doorheen kon. Er waren te veel verkopers op deze prijs om voorbij die zone heen te gaan. Sindsdien is de koers aan het terugzakken.

XRP mag niet voorbij dit punt komen

Toch lijkt er lijkt al een hoger laagtepunt te zijn gemaakt, en we zien dat de munt zelfs weer langzaam omhoog krabbelt. De vraag is alleen of dit nog wat laatste stuiptrekkingen zijn, of dat Ripple nog een poging gaat wagen om door de 0,93 dollar heen te gaan. Om dit beter te analyseren, pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij.

Hier zien we de bovenste en de middelste zone, samen met een zwarte lijn (0,6686 dollar) die het vorige laagtepunt aangeeft. Deze is belangrijk, want zolang de munt geen lager laagtepunt maakt, en gewoon netjes boven deze koers blijft, is het zeker mogelijk om terug naar de 0,93 dollar te gaan.

Het enige probleem is dat je hier niet heel goed op in kan spelen. Dit laagtepunt zit namelijk meer dan 15% onder de huidige prijs, waardoor dit een grote gok is. Het zou fijner zijn (voor mensen die nog in Ripple willen investeren), om te wachten tot XRP bij een grotere en duidelijke ondersteuning aankomt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.