Crypto analyse: Ripple (XRP) kan nog iets verder dalen

XRP is de afgelopen dagen aan het bewegen tussen 0,73 dollar en 0,67 dollar. Het kwam tussen deze koersen terecht na een correctie op de grote stijging van afgelopen maand. Op het moment van schrijven zit de koers rond 0,69 dollar, maar we kunnen nog een beetje terugzakken.

Afgewezen bij 0,90 dollar

We beginnen de analyse met de wekelijkse grafiek van XRP, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hier kunnen we namelijk de belangrijkste prijslevels zien die ontstaan zijn vanaf 2018. Deze zijn in de afbeelding hieronder te zien als grijze zones.

Elke keer als XRP bij deze zones aankwam, had dat effect op de koers. Dit kunnen we goed zien aan het recente voorbeeld van de stijging in juni. XRP brak de weerstand rond 0,57 dollar, steeg tientallen procenten, maar werd tegengehouden op de weerstand van ongeveer 0,90 dollar.

De munt werd vanuit daar teruggeduwd naar 0,67 dollar, maar kwam daar tot nu toe nog niet onder. Er waren dus genoeg kooporders om de prijs even op te laten leven. Dit betekent niet dat XRP hier niet meer onder komt.

Dit punt kan voor een opleving zorgen

Aangezien XRP erg volatiel is geweest in de afgelopen maand, was het voor veel investeerders een kwestie van gokken tot welke prijs de munt zou dalen na zijn maandelijks hoogtepunt. Het kan dus zijn dat er genoeg kooporders zijn die vlak onder 0,67 dollar liggen om de prijs weer een kleine boost te geven.

Het is daarom belangrijk om die lijn in de gaten te houden. Als dit scenario zich voordoet, is het aannemelijk dat de koers weer omhoog kan bewegen – misschien wel richting de grijze zone van 0,90 dollar.

Mocht de koers dit level niet houden, dan kan een candle onder de 0,67 dollar lijn ervoor zorgen dat we verder omlaag gaan. Ik let hierbij zelf op de 4-uurs en de dagelijkse candle. XRP heeft nog geen goede ‘retest’ gedaan van de grijze zone op 0,57 dollar, dus dat zou een logisch tussenstation zijn als de koers zich niet sterk houdt.

Gelukkig zitten we nog boven deze prijs, en hoeven we ons nog niet helemaal voor te bereiden op dit doemscenario. Vooral niet als XRP omhoog gaat als het de 0,67 dollar aantikt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Eerst wordt er gezegd ripple gaat stijgen na het winnen van de rechtzaak nou hebben ze gewonnen en de munt doet nog steeds niks. Oke ze zijn effe op 0.90 cent geweest en nu weer gezakt. Ik had wel wat meer verwacht helemaal als er over gezegd wordt dat het een van de grootste munten is. Het is gewoon teleurstellend hoe iedereen zegt dat het omhoog gaat. Het is toch raar dat zo’n een munt qua prijs niks doet vergelijken met andere onbekende munten en iedereen maar roepen prijs gaat exploderen volgens mij is het misleiding

    5 augustus 2023