Crypto analyse: Shiba Inu (SHIB) daalt 10% tijdens dip van gisteren

Van de grootste munten in de cryptomarkt, kreeg Shiba Inu misschien wel de grootste klap. Met de staart tussen de benen leverde de munt maar liefst 10% van zijn waarde in. Kan de memecoin zich nog herpakken, of kunnen we meer neerwaartse kracht verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat SHIB ervoor?

We beginnen de analyse met een grote grafiek, waar we het belangrijkste gedeelte van de SHIB koers kunnen zien. In de onderstaande afbeelding staat elke candle voor 7 dagen, waardoor er een hoop informatie uit te halen valt. Met name de belangrijkste weerstands- en ondersteuningspunten.

Deze punten zijn in de onderstaande grafiek weergegeven als zwarte stippellijnen. De lijn rond 0,00001770 dollar heeft in het verleden de meeste invloed gehad op de SHIB koers. Tijdens de listing op Binance zorgde deze voor weerstand, om vervolgens in 2022 ondersteuning te bieden. Vervolgens is de koers hier wel weer onder gezakt en dient het punt nu weer als weerstand.

De andere stippellijn was een ondersteuning die zijn oorsprong vindt in het vorige laagtepunt. Rond deze koers waren er genoeg kopers om de daling van SHIB op te vangen, waardoor het verlies bij 10% bleef. Zoals je kan zien zijn er ook twee blauwe lijnen in de grafiek getekend. Dit zijn trendlijnen die we al eerder behandelden in de vorige Shiba Inu analyse.

De hoogte- en laagtepunten van SHIB bewogen naar elkaar toe, waardoor er een soort driehoek ontstond. Dit noemt men een convergerende beweging en komt meestal voor als kopers en verkopers het niet eens kunnen worden over de prijs.

Wat kunnen we nu verwachten?

Het resultaat uit zo’n beweging is meestal fors, zoals we gisteren konden zien. Het eerste punt waarbij de koers zo’n daling stopt is een ondersteuning zoals die onderste stippellijn.

Om dit beter te kunnen analyseren pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. We kunnen de daling van gisteren – en de sterkte van de support – hier beter zien. Op dit moment zit SHIB tussen de onderste blauwe trendlijn en deze ondersteuning.

Het is vanuit hier belangrijk dat SHIB zo snel mogelijk weer binnen de driehoek komt, anders kan SHIB verder zakken naar de volgende support (rode lijn) van 0,0000714 dollar. Dit ligt bijna 10% onder de huidige Shiba Inu koers. Tot die tijd zal de munt tussen de onderste blauwe lijn en zwarte stippellijn bewegen, maar het is belangrijk om de huidige support in de gaten te houden.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.