Crypto recap 12 mei: Stablecoins, ETF’s, en Duitsland komt met een belastingplan voor crypto

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto.

De koers van bitcoin dook vandaag 10% verder terwijl stablecoins van de dollar afweken. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws. Vandaag hebben we het over stablecoins, drie crypto ETF’s in Australië, en het Duitse belastingplan voor crypto.

Stablecoins worden steeds volatieler

Het is een grote puinzooi aan het worden met stablecoins als USDT en UST. De coins daalde vandaag allemaal ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daarnaast vertoonde de stablecoin van Binance (BUSD) ook zwakte.

USDT is inmiddels hersteld, maar UST zit nog steeds te wankelen rond een prijs van 40 dollar cent. Dat is 60% minder dan de coin zou moeten zijn, aangezien deze gelijk moet blijven aan de dollar.

Crypto na één jaar niet belast in Duitsland

Het Duitse ministerie van financiën publiceerde een zogenaamde ‘BMF-brief’. Hierin staat hoe je de inkomstenbelasting kan regelen van crypto. Het is voor het eerst dat zo’n informatie vrijkomt over cryptocurrency, en het ziet er allemaal niet slecht uit. Er staat namelijk dat bitcoin en ethereum niet belast worden na 1 jaar. Dat maakt crypto wel erg voordelig.

Daarnaast heeft Australië vandaag drie crypto ETF’s gelanceerd. Hierdoor kunnen Australiërs blootgesteld worden aan crypto, zonder daadwerkelijk crypto te bezitten. Dit is goed voor institutionele investeerders. Wil jij weten voor welke coins deze ETF’s zijn? Bekijk dan de bovenstaande video van Axel!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Hij publiceert elke werkdag met een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Stablecioins zijn dus niet stabiel. Cryptomunten blijken zeer sterk met de gewone economie samen te hangen. Betalen met munten die tientallen procenten per week kunnen variëren wil niemand.
    De wereld is niet klaar voor crypto.

    14 mei 2022