Crypto recap 14 juli: Ripple wint van SEC, altcoins schieten omhoog

Iedere werkdag bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Na een hele week vol Bitcoin nieuws, is het nu de beurt aan Ripple (XRP) om de spotlights te stelen. De Amerikaanse rechter Torres heeft namelijk bepaald dat voorheen verhandelde XRP-tokens geen effecten zijn. Dit in tegenstelling tot wat de SEC in de rechtszaal had willen aantonen. Er lijkt dus eindelijk een einde in zicht voor de slepende rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse financiële waakhond. Direct na het nieuws schoten de koersen van verschillende altcions omhoog, waarvan sommigen, waaronder XRP, tot boven de 50% in de plus.

Ripple en altcoins vieren dus weer hoogtij. Wat doet dit met de gehele cryptomarkt en de Bitcoin-dominantie? Axel legt het je uit in de nieuwsvideo van vandaag!

Ripple schudt cryptowereld op: wat betekent dit voor de toekomst?

In een recente rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een belangrijke, gedeeltelijke overwinning behaald. Deze uitspraak heeft de crypto-industrie doen opschudden en kan verstrekkende gevolgen hebben voor het bredere crypto-ecosysteem.

Juridische experts waarschuwen echter voor te vroeg juichen. Matt Corva, een advocaat bij Ethereum’s ConsenSys, merkte op dat ondanks de uitspraak, de strijd nog lang niet voorbij is. Hij gelooft dat de SEC zal pleiten voor nieuwe wetten, een sentiment dat wordt gedeeld door velen in de industrie die vinden dat het regelgevend kader rondom cryptocurrencies herzien moet worden.

Binance stopt. Jouw alternatief: BLOX

Bij BLOX handel je eenvoudig en veilig in al je favoriete crypto’s, en wel tegen 0,25% transactiekosten. Ons platform voldoet aan alle Nederlandse en Europese regelgeving en is bewezen hackerproof. Bovendien worden al je assets bij ons 1-op-1 bewaard.

Ben jij dus nog op zoek naar hét veilige en voordelige alternatief voor je Binance funds? Of heb je (ook nog) crypto op andere platforms staan, zoals bijvoorbeeld Litebit of OKX? Dan vangt BLOX jou graag op. Ontdek het direct!

Stap gratis over op BLOX ➜

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.