Na jaar uitstel krijgt Europa deze maand Bitcoin ETF van Jacobi

De eerste Bitcoin ETF in Europa staat op het punt om te beginnen met handelen, twee jaar nadat het eerste BTC ETF in de Verenigde Staten gelanceerd werd. De lancering van het ETF komt op een moment dat grote fondsbeheerders aandringen op goedkeuring van een Spot ETF in de Verenigde Staten.

Lancering Bitcoin ETF een jaar uitgesteld

Europa’s eerste bitcoin exchange traded fund zal naar verwachting deze maand, 12 maanden na de geplande lancering, beursgenoteerd worden.

Jacobi Asset Management kondigde oorspronkelijk aan dat zijn bitcoin ETF in juli 2022 op Euronext Amsterdam zou worden genoteerd. Het zegt nu echter dat het fonds ‘op schema’ ligt om deze maand te lanceren, nadat het vorig jaar had besloten dat ‘de tijd niet rijp was’ na de crash van de cryptocurrency Terra Luna in mei 2022 en de ineenstorting van FTX in november.

De vermogensbeheerder zegt dat de vraag is verschoven sinds afgelopen zomer.

Geen ETN maar een Bitcoin ETF

In Europa zijn alle op de beurs verhandelde digitale activa tot nu toe gestructureerd als op de beurs verhandelde bankbiljetten (ETN) in plaats van in fondsen (ETF). Elke ETF-aandeelhouder bezit een deel van de onderliggende aandelen van een fonds, terwijl beleggers in ETN’s een schuldbewijs bezitten, niet de onderliggende activa.

Jacobi vindt het belangrijk dat iedereen weet dat ze een ETF lanceren in plaats van een op de beurs verhandeld biljet.

De lancering van het Bitcoin ETF in Europa wordt gezien als een belangrijke stap in de acceptatie van Bitcoin als een legitieme investering. Het zou institutionele beleggers in staat kunnen stellen om in Bitcoin te beleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over de volatiliteit van de markt.

De lancering van het Bitcoin ETF in Europa is ook een positieve ontwikkeling voor de crypto-markt in het algemeen. Het zou meer kapitaal naar de markt kunnen brengen en de groei van de crypto-economie kunnen stimuleren.

Wat betekent dit voor Bitcoin-investeerders?

De lancering van het Bitcoin ETF in Europa is een positieve ontwikkeling voor Bitcoin-investeerders. Het zou het gemakkelijker kunnen maken om in Bitcoin te beleggen en de volatiliteit van de markt zou kunnen verminderen.

Voor consumenten is een Bitcoin ETF natuurlijk overbodig. Daarvoor is BLOX al in het leven geroepen šŸ˜‰


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.