Crypto recap 30 mei: Terra 2.0 (LUNA2), een crypto loterij in China, en het record van bitcoin

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is 9 weken achter elkaar in het rood gesloten, net als een groot gedeelte van de altcoins. Vandaag gaan we het hebben over de lancering van LUNA 2.0, een stablecoin loterij in China, en natuurlijk het treurige record van de bitcoin koers.

LUNA 2.0

Afgelopen zaterdag kwam Do Kwon, de maker van Terra, met een nieuwe coin naar buiten. De voorganger kennen jullie vast wel: LUNA, de coin zie volledig gefaald heeft. De nieuwe coin heet ook LUNA, maar dan met een tweetje erachter: LUNA2.

Na de lancering van de munt zakte de waarde binnen no-time met 70%. Voor de originele Terra-coin zijn deze dalingen inmiddels normaal, maar blijkbaar gebeuren deze taferelen ook bij de nieuwe variant. De waarde van LUNA2 begon op 17,58 euro, maar een paar uur later schatte de markt de waarde in op 3,81 euro.

Inmiddels heeft de koers zich wel al een beetje herpakt, vergeleken met gisteren is de waarde met 17% gestegen. Dit is echter een schrale troost voor alle mensen die zo veel geld verloren met deze investeringen.

Wat gebeurt met de oude LUNA’s?

En dan vraag je je natuurlijk af: wat gebeurt er met de oude LUNA? Deze coins worden omgedoopt tot LUNA classic. Deze tokens zullen voortaan zichtbaar zijn als LUNC in plaats van LUNA. Wil jij meer weten? Bekijk daarvoor de video van Axel hierboven!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.