CryptoBuzz: Dit is wat mensen op straat weten over Bitcoin en altcoins

In de stroom van al het grote cryptonieuws kan het één en ander soms aan je voorbijgaan. Daarom houden wij je in de rubriek CryptoBuzz dagelijks op de hoogte van de laatste updates, geruchten en randzaken in de cryptowereld. Laat die bits en babbels maar komen, maar neem ze niet al te serieus!

Bekende Bitcoiner Didi Taihuttu slachtoffer van hack

Bijzonder slecht nieuws voor de bekende Bitcoiner Didi Taihuttu. De crypto-influencer liet via Twitter namelijk weten te zijn gehackt. Hierbij is in totaal 100.000 dollar aan crypto buitgemaakt. Volgens Taihuttu maakten de hackers gebruik van de phishing scam Inferno Drainer.

Een dag later liet Taihuttu weten dat de gestolen waarde nog groter was dan hij vermoedde. ‘Het positieve is dat Bitcoin omhoog is gegaan en dat de hack in het begin van de bullmarkt plaatsvond. Veel van de gestolen NFT & cryptocurrencies hadden nog steeds een lage prijs, daarom voelt de hack minder pijnlijk aan in dollarwaarde.’

Dit is wat mensen op straat weten over Bitcoin en altcoins

Benieuwd wat mensen op straat denken bij het zien van de bekende cryptomunten? Wij gingen in Utrecht de straat op om dat uit te zoeken. Hierbij toonden we de logo’s van Bitcoin, Ethereum, Cardano, Shiba Inu en Dogecoin. Bekijk hieronder het resultaat!

@weareblox

Herkennen mensen de logo’s van bekende cryptomunten? 👀 Wij gingen in Utrecht de straat op om dat uit te zoeken! 🎥 Hoeveel zou jij er goed hebben gehad? 🤔 #fy #fyp #foryou #bitcoin #coins #utrecht

♬ original sound – BLOX

Apple grijpt in: Neppe Trezor-app verwijderd uit App Store

In de App Store is een app verwijderd die zich voordeed als Trezor. Na een Tweet van Rafael Yakobi kwam namelijk aan het licht dat het eerste zoekresultaat voor ‘Trezor’ in de App Store een scam was die vroeg om een seed phrase. Hierdoor konden hackers eenvoudig crypto stelen van gebruikers. ‘Deze app is al weken in de lucht, hoewel het totale aantal slachtoffers onbekend is, kan het gemakkelijk in de honderden of duizenden lopen’, zo laat Yakobi weten.

Crypto wint terrein onder jongeren in Australië

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 31 procent van de Australische jongeren investeert in crypto. Het gaat hierbij om de leeftijdsgroep van personen tussen 18 en 24 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd door de Australian Security Exchange (ASX), dat het rapport heeft gedeeld op Twitter.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.