Bitcoin kan stijgen naar 332.000 euro in december 2021, aldus verwachting analist

Willy Woo is één van de meest gerespecteerde analisten in de bitcoinwereld. Hij kijkt voornamelijk naar wat er allemaal gebeurt op de blockchain: Worden er veel transacties gedaan? Zijn het vooral whales of kleine spelers? Neem het aantal walletadressen toe of af? Aan de hand van al deze data durft hij vooruit te blikken en zijn prijsverwachting te delen.

De analist was te gast bij SALT Talks. Hij werd geïnterviewd door Brett Messing in de 208e aflevering en ze spraken voornamelijk over koersverwachtingen.

Bitcoin kopen en bewaren

Woo ziet veel nieuwe activiteit op de blockchain van bitcoin.

‘We zien een nettostroom van munten van deelnemers die traditioneel min of meer speculeren of op korte termijn kopen en dan verkopen. Misschien zijn het handelaren die in en uit altcoins stappen. Maar in wezen kopen deze nieuwe mensen bitcoin en bewaren ze deze. Dat is een zeer grote drijfveer geweest voor deze bullmarkt, dat er veel is gekocht.’

Dat lijkt nogal evident, dat kopers verantwoordelijk zijn voor een bullmarkt. Hij duikt nog iets verder de diepte in. Want wie zijn deze kopers?

‘Veel van de gesprekken gingen over institutionele beleggers. Dat is waar. Maar ik denk ook dat er hier veel vermogende investeerders komen die het in batches van 1 miljoen dollar per keer komen kopen. Dat zagen we heel sterk in de eerste twee maanden van 2021.’

Gekke stijgingen

Wat betreft zijn prijsvoorspelling voor de bitcoin koers aan de top van deze bullmarktcyclus, zegt Woo:

‘Dat geeft in wezen een kleine duw aan de prijs als je de helft van de verkoopkracht hebt van nieuwe munten die worden gemined, je krijgt een bullish impuls, en in alle voorgaande cycli lijkt het erop dat die bullish impuls zich manifesteert in deze gekke stijgingen. De laatste was 2017, die zorgde ervoor dat bitcoin steeg van 1000 naar 20.000 dollar. Dit lijkt af te nemen rond het vierde kwartaal, rond december.’

Topmodel voorspelt bitcoin van maximaal 332.018 euro

En concreet? Dan komt er een astronomisch hoog bedrag uit. Hij gebruikt hiervoor zijn ‘topmodel,’ dat is geen superlatief voor zijn eigen werk, maar een model wat de toppen voorspelt.

‘Dus even gokken. Gebasseerd op mijn topmodel kan de koers in december ergens tussen de 300.000 en 400.000 dollar (332.018 euro) liggen. Het kan zelfs nog hoger gaan. Maar we moeten zien hoe bitcoin de komende maanden zal presteren.’

Het topmodel gebruikt een methode met voortschrijdend gemiddelden om de markttoppen van Bitcoin te vinden. Woo noemt onderstaande grafiek Bitcoin Macro Cycle Progress. De rode lijn in het onderste paneel van de grafiek laat de voortgang op het koerspad van bitcoin naar de macrotop zien. Onderstaande dateert van februari 2021, dus is niet 100% actueel.

Bron: Willy Woo


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Stopt is met die zever te verkondigen!

  3 mei 2021
 • Meneer heeft teveel gensnoven denk ik

  4 mei 2021
 • Deze artikelen zijn inderdaad niet erg nieuws waardig.
  Elke keer zie ik zulke berichten, ook op deze site voorbij komen.
  De ene keer staat er dat het eind van het jaar 100.000 is, dan weer op de korte termijn 70.000, dan weer wat anders.
  Zullen we gewoon een keer het echte nieuws van de altcoins en bitcoin, etherium posten ipv deze berichten over speculaties wat het eind van het jaar kan doen?

  4 mei 2021
 • Ga maar lekker door. ???

  4 mei 2021
 • Doe mij maar een spaarrekening met een rente van -1%

  4 mei 2021
 • @Frank, Fraaaaank; je bent niet wijs?

  Geef Bitcoin het voordeel van de (eventuele) twijfel!?

  4 mei 2021
 • 330.000 eind van het jaar??? Dus nu elke maand dik 25K erbij? Btcoin schiet de laatste weken geen ene mallemoer op.

  11 mei 2021