Categorieën: Blockchain

Politieke donaties via blockchain zorgt voor meer democratie

Peeps Democracy bouwt een blockchain om het inzamelen van politieke donaties te democratiseren. Op 6 juli schreef MIT Technology Review dat de blockchain van We the Peeps er voor moet zorgen dat gewone burgers die geld storten, ook mee moeten stemmen over hoe dat geld gebruikt wordt tijdens campagnetijd.

Politieke macht van en voor de mensen

Bill Warren is de oprichter van Peeps Democracy. Hij is er heilig van overtuigd dat de integratie van blockchain, crowdfunding en incentives via cryptocurrency, het publiek stimuleert om mee te doen. Hij noemt het een revolutie in hoe de politiek wordt georganiseerd en geïmplementeerd.

Normaal gesproken schrijven donoren enorme cheques, en vervolgens kunnen de mensen van de campagne met dit geld doen wat ze willen. Warren verwacht dat Peeps Democracy gaat zorgen voor kleinere donaties, maar wel veel meer donaties. Dat komt omdat betrokken burgers hoogstwaarschijnlijk meer kleine donaties doen omdat ze het gevoel krijgen dat ze invloed hebben op de politieke verhalen in hun regio.

We the Peeps hebben een blockchain gebouwd die gebruikmaakt van een ERC-20 token genaamd ‘peeps’. Het idee is dat er gestaked wordt. In het geval van peeps, moet iemand die een campagne start tien peeps staken, ofwel vastzetten. Naarmate de invloed en populariteit van de campagne toeneemt, wordt de initiatiefnemer beloond met tokens en neemt hun reputatie boven het netwerk toe.

Als een campagne geld ophaalt, kunnen degenen die hebben gedoneerd stemmen wie de leiding moet nemen over deze specifieke beweging. Vervolgens betaalt een externe betalingsverwerker de winnende kandidaat om de actie uit te kunnen voeren.

Blockchain en politiek

Veel regeringen (hebben plannen om te) werken met blockchain of andere vormen van gedistribueerde grootboeken om de efficiëntie van hun diensten te vergroten. Maar net zoveel regeringen zien het hele concept van decentralisatie als een bedreiging voor hun autoriteit over het systeem. Onlangs kondigde Cuba aan om een ​​blockchain te bouwen met een eigen cryptocurrency. Het idee is om op deze manier Amerikaanse economische sancties tegen Cuba te omzeilen. Cuba is niet de enige, Venezuela doet dit al met hun cryptocurrency Petro.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

6 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

9 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

11 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

12 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

14 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!