Categories: Blockchain

Politieke donaties via blockchain zorgt voor meer democratie

Peeps Democracy bouwt een blockchain om het inzamelen van politieke donaties te democratiseren. Op 6 juli schreef MIT Technology Review dat de blockchain van We the Peeps er voor moet zorgen dat gewone burgers die geld storten, ook mee moeten stemmen over hoe dat geld gebruikt wordt tijdens campagnetijd.

Politieke macht van en voor de mensen

Bill Warren is de oprichter van Peeps Democracy. Hij is er heilig van overtuigd dat de integratie van blockchain, crowdfunding en incentives via cryptocurrency, het publiek stimuleert om mee te doen. Hij noemt het een revolutie in hoe de politiek wordt georganiseerd en geïmplementeerd.

Normaal gesproken schrijven donoren enorme cheques, en vervolgens kunnen de mensen van de campagne met dit geld doen wat ze willen. Warren verwacht dat Peeps Democracy gaat zorgen voor kleinere donaties, maar wel veel meer donaties. Dat komt omdat betrokken burgers hoogstwaarschijnlijk meer kleine donaties doen omdat ze het gevoel krijgen dat ze invloed hebben op de politieke verhalen in hun regio.

We the Peeps hebben een blockchain gebouwd die gebruikmaakt van een ERC-20 token genaamd ‘peeps’. Het idee is dat er gestaked wordt. In het geval van peeps, moet iemand die een campagne start tien peeps staken, ofwel vastzetten. Naarmate de invloed en populariteit van de campagne toeneemt, wordt de initiatiefnemer beloond met tokens en neemt hun reputatie boven het netwerk toe.

Als een campagne geld ophaalt, kunnen degenen die hebben gedoneerd stemmen wie de leiding moet nemen over deze specifieke beweging. Vervolgens betaalt een externe betalingsverwerker de winnende kandidaat om de actie uit te kunnen voeren.

Blockchain en politiek

Veel regeringen (hebben plannen om te) werken met blockchain of andere vormen van gedistribueerde grootboeken om de efficiëntie van hun diensten te vergroten. Maar net zoveel regeringen zien het hele concept van decentralisatie als een bedreiging voor hun autoriteit over het systeem. Onlangs kondigde Cuba aan om een ​​blockchain te bouwen met een eigen cryptocurrency. Het idee is om op deze manier Amerikaanse economische sancties tegen Cuba te omzeilen. Cuba is niet de enige, Venezuela doet dit al met hun cryptocurrency Petro.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

13 uur ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

2 dagen ago

Bitcoin koers analyse: binnen paar uur tien procent op en neer

Wat gebeurt er veel deze week! De koers stuitert op en neer. En niet zo'n klein beetje, de bitcoin koers…

2 dagen ago

Ondanks dalende koers blijft bitcoin veilige haven, all-time high prijs eind 2019

Het marktsentiment van cryptocurrency is zo veranderlijk als een potje Mario Kart. Soms word je wakker met groene candles en…

2 dagen ago

De geopolitieke gevolgen van stablecoins

Sinds 2018 is er een ongekende explosie van stablecoins op de markt. Anton Lucian schrijft dat nu Libra en de…

3 dagen ago

Bitcoin koersanalyse: prijs daalt 16 procent en bitcoin is in korte tijd te veel verkocht

Afgelopen dinsdag schreven wij in onze koersanalyse dat bitcoin zich in een driehoek bevond. En als die aan de onderkant…

3 dagen ago