Deze doelgroep vindt crypto belangrijker dan beleggingsfondsen

Uit onderzoek is gebleken dat crypto populairder is dan beleggingsfondsen. Althans, binnen één doelgroep. Een hint: deze resultaten komen uit een onderzoek genaamd “How Millennials See Their Financial Future”, gedaan door de beleggingsfirma Alto.

Bijna 40% investeert in crypto

Deze firma ondervroeg volwassenen – gevestigd in de Verenigde Staten – om hun voorkeuren in beleggen te weten te komen. Dit is natuurlijk gericht op volwassenen in de VS, dus het hoeft niet per sé iets te zeggen over de Nederlandse investeerders.

Maar ondanks dat de Verenigde Staten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan liggen, zijn de resultaten nog steeds opmerkelijk en benoemenswaardig. Uit dit rapport bleek namelijk dat er meer millennials (mensen van 25 tot 40 jaar) zijn die beleggen in crypto, dan mensen van hun leeftijdscategorie die investeren in beleggingsfondsen.

Alto vertelt dat 39% van de ondervraagden uit deze categorie heeft geïnvesteerd in crypto. En volgens het onderzoek is dit aantal ook bijna gelijk aan het aantal millennials dat aandelen bezit. Digitale valuta zijn dus erg populair onder deze doelgroep.

Niet investeren door stijgende kosten

Daarnaast kwam er uit het onderzoek naar voren dat erg veel mensen uit deze doelgroep twijfelen of overwegen om te beginnen met crypto. De oprichter van het onderzoeksbureau, Eric Satz, zei echter dat die overweging steeds meer neigt naar ‘niet investeren’.

“In een wereld van opzichtige consumptie, stijgende kosten voor levensonderhoud en stijgende schulden van studieleningen, vinden millennials het moeilijk om te investeren voor de toekomst omdat ze moeite hebben om het heden te veroorloven”, aldus Satz.

Onderzoek in Nederland

In Nederland worden weinig onderzoeken gedaan naar crypto-investeerders. Dit betekent echter niet dat deze er niet zijn. Kantar publiceerde het afgelopen jaar een onderzoek naar de Nederlandse investeerder. Dit werd gedaan onder 43.353 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Van deze groep investeerden bijna 5.000 personen in crypto, wat betekende dat 11% van de bevolking crypto in zijn portfolio had. Dit onderzoeksbureau verwachtte toen dat 400.000 Nederlanders dit jaar aan de haal zou gaan met digitale valuta’s.

De reden hiervoor was dat bijna 6.5% van de ondervraagden zei te overwegen om te beginnen met crypto. Of ze daar nog steeds zo over denken is niet duidelijk. De cryptomarkt is in de tussentijd erg hard gedaald, wat voor veel angst zorgt bij nieuwe investeerders.

Daarnaast is het argument van Satz – dat mensen het zich niet meer kunnen veroorloven om te investeren – wellicht ook van toepassing op de Nederlandse bevolking.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.