Duitse Commerzbank vraagt crypto licentie aan

Duitse banken zijn zich steeds meer aan het verdiepen in cryptocurrency’s. Zo blijkt weer uit een interview van vorige week. Daarin vertelde een woordvoerder van De Duitse Commerzbank (CBK) dat ze eerder dit jaar een crypto licentie aan hebben gevraagd.

Crypto voor klanten

Lokale media outlet Börsen-Zeitung zei dat een woordvoerder van de bank op 14 april ‘de crypto bewaarvergunning in het eerste kwartaal van 2022 heeft aangevraagd’. De aanvraag is bedoeld om toestemming te krijgen om uitwisselingsdiensten aan te bieden. Hierdoor zou de bank samen de bewaring en bescherming (wallets) van crypto-activa kunnen faciliteren voor klanten.

Commerzbank is één van de grootste banken in Duitsland. Het is belangrijk om te vermelden dat de bank deels in handen is van de overheid, wat weer een goed teken is voor bitcoin regulering in Duitsland.

Witwaswet

Deze ontwikkelingen zijn mogelijk nadat Duitsland een nieuwe ‘witwaswet‘ invoerde. Deze wet stelde banken in staat om cryptocurrency’s aan te bieden en op te slaan vanaf 1 januari 2020.

De witwaswet vereist dat elk cryptobedrijf in Duitsland een vergunning aanvraagt bij BaFin, de Duitse federale financiële toezichthouder. Deze organisatie heeft tot nu toe 25 aanvragen ontvangen voor goedkeuring als crypto custodian, maar heeft er tot nu toe slechts vier goedgekeurd.

Duitsland cryptoland

Duitse banken lijken bitcoin steeds meer te willen omarmen. In december zei Andreas Streb van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, dat hij klanten wil helpen om bitcoin te kopen, maar ook om deze zelf in beheer te nemen met een eigen wallet.

De Duitse Spaarbank Finance Groep (Sparkassen-Finanzgruppe), een spaarbank met ongeveer 50 miljoen klanten, dacht er ook over om crypto wallets aan te bieden. Ze wilden hiermee de mogelijkheden bekijken om dit jaar bitcoin en ethereum wallets aanbieden.

Daarnaast werd Duitsland afgelopen week als cryptoland nummer 1 bestempeld door Coincub. Hiermee stootte het Singapore van de troon. Coincub zei dat de eerste plaats voor Duitsland vooral te maken had met het cryptobeleid van het land, wat erg progressief is. 

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.