Elon Musk ontkent bitcoin automaten bij Tesla Gigafactory in VS

Hebben ze wel of geen verkering? Verschillende verslagen claimen dat er bitcoin automaten staan bij de Tesla Gigafactory 1-fabriek in de woestijn van Nevada. Met deze automaten kun je bitcoins inwisselen voor fiatgeld, en uiteraard fiat voor bitcoins. Elon Musk zegt dat de relatie ingewikkeld is.

De baas van Tesla zegt dat de berichtgeving onnauwkeurig is. Onderstaande tweet is een antwoord op een bericht van het account Teslarati. Zij hebben het originele bericht helaas alweer verwijderd.

Google Maps vs Musk

De woorden van Elon Musk spreken andere berichtgeving dus tegen, waaronder Google Maps. Google Maps laat nu een pictogram met een LibertyX Bitcoin-geldautomaat zien in de Gigafactory – op Electric Avenue in Nevada.

Op de website van LibertyX staat ondertussen dat een apparaat met de naam “Tesla Reno” operationeel is op het adres: 1 Electric Ave, Carson City, NV 89434. Op de website staat ook dat de transactiekosten van deze automaat 8% bedragen, vergelijk dat eens met BLOX, die rekenen maar 1%. Maar dat terzijde.

Drie bitcoinautomaten op terrein

Twee andere apparaten, een met de naam Tesla Osaka en de andere met de naam Tesla Fremont, staan ​​op exact hetzelfde adres vermeld.

Een mediakanaal genaamd Finbold meldde dat LibertyX heeft bevestigd dat het daadwerkelijk drie automaten heeft in de Gigafactory, en dat deze automaten in augustus zijn geïnstalleerd. Het bedrijf verklaarde echter dat een van de drie alleen toegankelijk is voor Tesla-medewerkers.

Grote fabriek, grote ambities

De gigantische fabriek wordt niet voor niets Gigafactory genoemd, het oppervlakte beslaat maar liefst 180.000 m2. Sinds de opening in 2018 werken er ruim 7.000 mensen. Will Reeves van Fold (beloningsprogramma voor bitcoin) nam een kijkje bij de fabriek en zag de bitcoin automaat.

LibertyX beweerde dat het geen nieuwe kiosk had geïnstalleerd, maar wel bitocin verkoop-functionaliteit had geïnstalleerd via software op de drie reeds geïnstalleerde geldautomaten in de Gigafactory.

In de afgelopen weken werd bekend dat de twee grote bedrijven Square en MicroStrategy bitcoins kopen van hun reserves. Veel bitcoiners hopen dat Elon Musk met een soortgelijk bericht naar buiten zal treden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.