Heeft Elon Musk al zijn Bitcoin verkocht? Of alleen van SpaceX?

Elon Musk’s ruimtevaartbedrijf, SpaceX, heeft hun Bitcoin verkocht, aldus de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het nieuws komt als een verrassing, aangezien Musk in 2021 publiekelijk had aangekondigd dat SpaceX een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin had verworven.

Volgens het artikel heeft SpaceX tussen 2021 en 2022 een totaal van 373 miljoen dollar aan Bitcoin op zijn balans gehad. Ze schrijven echter dat het bedrijf sindsdien deze crypto heeft verkocht.

Bitcoin geschaard onder 10 miljard aan investeringen

De kracht kreeg een uniek kijkje in de financiële documenten van SpaceX en onthulden totale uitgaven van ongeveer 10 miljard in 2021 en 2022. Deze uitgaven omvatten niet alleen de kosten voor eigendommen, apparatuur en onderzoek en ontwikkeling, maar ook de initiële aanschaf van Bitcoin.

Elon Musk, CEO van SpaceX, maakte in 2021 openbaar dat zijn bedrijf Bitcoin had verworven. Deze aankondiging volgde op een soortgelijke onthulling van Tesla, het autobedrijf van Musk.

Dit zag de cryptowereld als steun voor Bitcoin en vlak daarna steeg de koers naar een nieuwe all time high.

Tesla verkocht 75% van hun Bitcoin

Het winstrapport van Tesla voor het tweede kwartaal van 2023 liet zien dat het bedrijf bijna al zijn Bitcoin-bezit had verkocht, met uitzondering van 184 miljoen USD. Tesla meldde dat het in het tweede kwartaal van 2022 meer dan 30.000 BTC had geliquideerd voor 936 miljoen dollar. Dit is ongeveer 75% van wat ze oorspronkelijk aan Bitcoin hadden gekocht.

De exacte timing van de Bitcoin-verkoop van SpaceX blijft onduidelijk. De cryptomarkt beleefde in 2022 een aanzienlijke crash, te midden van de ineenstorting van prominente bedrijven zoals Terraform Labs. Hoewel sommige technologiebedrijven en financiële instellingen hun Bitcoin en andere cryptocurrency’s nog steeds vasthouden, lijken Musk’s bedrijven nu een andere koers te varen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜
Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.