Wall Street veteraan verwacht gigantische stijging voor XRP

Wall Street veteraan Linda Jones verwacht dat de XRP koers op termijn een gigantische boost krijgt van institutionele beleggers. Dit zijn over het algemeen de rijkste investeerders van de markt, die volgens Jones wachten op duidelijkheid rondom de juridische status van XRP.

De overwinning in de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) biedt een deel van die duidelijkheid.

Stijging voor XRP op komst?

Institutionele beleggers, de rijkste investeerders van de markt, zijn over het algemeen verbonden aan strengere regels wat betreft hun investeringen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan pensioenfondsen en verzekeraars. Als er teveel onzekerheid omtrent een financieel product heerst, dan is de kans klein dat ze daar zomaar in mogen investeren.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Om die reden is het volgens Jones bullish voor XRP dat de rechter in het voordeel van Ripple besloot in de zaak tegen de SEC. De zaak is echter nog niet helemaal voorbij.

De SEC kan nog altijd in hoger beroep en dat zijn ze ook van plan. Zo krijgt de rechtszaak dus nog wel een staartje en is het belangrijk om niet te vroeg te juichen.

Wat dat betreft blijft er nog een sluier van onzekerheid over XRP hangen en kunnen institutionele beleggers op dit moment nog niet massaal instappen. Wellicht dat er in de loop van 2023 meer duidelijkheid komt over de juridische status van XRP.

Meer nodig voor bullmarkt XRP

Volgens Linda Jones is dat niet het enige wat nodig is voor een nieuwe bullmarkt voor XRP. “De rechtszaak is een belangrijk onderdeel, maar er is meer duidelijkheid omtrent wetgeving nodig vanuit het Amerikaanse Congres. Dat zal gebeuren. Daarna komt er een vloedgolf van geld aan. Ze zijn bezig met de voorbereiding”, aldus Jones.

Met name in de Verenigde Staten heerst er op dit moment een hoop onzekerheid rondom XRP en crypto in zijn algemeenheid. Om die reden is het belangrijk dat de wetgevers daar de komende periode met een duidelijk regelgevend kader op de proppen komen.

Dat zorgt dan voor de stabiliteit en duidelijkheid die nodig is voor de industrie om de volgende stappen te zetten.

Stap gratis over op BLOX ➜

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.