Crypto analyse: Ethereum breekt met 1700 dollar, dit kan je verwachten

Ethereum heeft het belangrijke level rond 1.700 dollar eindelijk weten te doorbreken. Waar het in februari maar niet lukte om hier doorheen te komen, hebben we inmiddels meerdere dagelijkse candles boven dit prijspunt gesloten. Kan ETH deze positieve trend voortzetten?

Mega-weerstand doorbroken

Het level van 1.700 dollar werd in mijn vorige Ethereum-analyse van begin deze maand al uitgebreid behandeld. Destijds lukte het maar niet om een dagelijkse candle boven dit prijspunt (rode zone op onderstaande afbeelding) te sluiten. Er werd vervolgens een nieuw laagtepunt neergezet, waarna het van hieruit lukte om een nieuw hoogtepunt te bewerkstelligen.

Inmiddels zien we dat we vijf dagen op rij boven dit level hebben gehandeld. Ook vindt de koers momenteel steun op de plek waar we eerder zoveel weerstand ondervonden.

Wekelijkse sluiting Ethereum belangrijk

Het feit dat ETH met meerdere dagelijkse candles boven 1.700 dollar heeft gesloten is dus erg positief. Hoe hoger de tijdsframe, hoe sterker het signaal. Het ziet er dus nóg beter uit als we naast de dagelijkse candles, ook een wekelijkse candle boven de rode zone gaan sluiten. Komende maandag weten we of dit ook daadwerkelijk is gelukt.

Waar kan Ethereum steun verwachten?

Zoals gezegd houdt ETH momenteel vast rond 1.700 dollar. Mocht de koers op korte termijn zakken, is het handig om te weten waar we steun kunnen verwachten. Hiervoor zoomen we in op de 4-uurs-grafiek en maken we gebruik van de Volume Profile. Met deze indicator krijgen we inzicht in de gebieden waar in het verleden veel is gehandeld.

Wanneer we de volume profile trekken over het jaar 2023, dan zien we dat het meeste volume rond 1642 dollar en 152 dollar ligt. Deze levels zijn eerder ook het startpunt geweest van belangrijke dalingen en stijgingen.  

Ethereum legt het af tegen Bitcoin

Hoewel het er goed uitziet als we ETH tegenover de dollar zetten, ziet het er tegenover Bitcoin minder rooskleurig uit. Sinds afgelopen zomer bevonden we ons in een compressiemodel. Dit houdt in dat de Ethereum-koers voor langere tijd tussen twee trendlijnen beweegt en het volume afneemt. Hierdoor neemt de spanning toe, vaak met een uitbraak als gevolg.

Op onderstaande afbeelding is op de wekelijkse grafiek te zien dat de koers naar beneden is uitgebroken. Dit toont duidelijk aan dat Bitcoin op dit moment meer sterkte laat zien.

Conclusie

Met het doorbreken van het 1.700 dollar-level ziet het er positief uit voor de Ethereum-koers. Zelfs als we op korte termijn terugvallen, bieden de levels onder ons voldoende houvast. Desondanks is het verstandig om altijd op je hoede te blijven, aangezien levels uit het verleden nooit 100 procent garantie bieden. Daarnaast lijkt het koersverloop van ETH erg afhankelijk van het sentiment rond Bitcoin. Dit aangezien de laatstgenoemde munt er vooralsnog een stuk beter voorstaat.

Delen:

Arthur heeft een brede achtergrond in het schrijven van artikelen en video-editing. Naast dat hij eerder voetbalcompilaties maakte voor zijn YouTube-kanaal, is hij ook werkzaam geweest voor Ajax Showtime en Ziggo Sport. Arthur kwam voor het eerst echt in aanraking met Bitcoin tijdens de bullrun van 2021 en is sindsdien overtuigd van de kracht van blockchaintechnologie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.