Bitcoin ETF aanvraag gewijzigd en ingediend door Global X

De SEC heeft weer een aanvraag ontvangen voor een Bitcoin ETF, deze keer van Global X. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in het aanbieden van zogenaamde Exchange Traded Funds en als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt deze verhandelbaar op de aandelenbeurs van Cboe.

Bitcoin ETF aangepast

Bloomberg-analist James Seyfartt deelde het nieuws op Twitter. Hier laat hij een deel van de prospectus zien.

Technisch gezien is dit geen nieuwe aanvraag, maar een gewijzigde aanvraag, maar daar komen we zo op terug. Deze aanvraag is net als de aanvraag van Blackrock een spot Bitcoin ETF. Dit betekent dat als je een aandeel van het fonds koopt, Global X echte Bitcoins koopt en opslaat. De waarde van de aandelen zal dagelijks worden bepaald met behulp van de Coindesk Bitcoin Price Index (XBX).

Hoewel Global X de sponsor van de trust is, heeft het de Delaware Trust Company benoemd als exclusieve trustee. Coinbase zal namens Global X de verworven Bitcoin veiligstellen.

Grote kans op goedkeuring

De nieuwe, gewijzigde aanvraag laat zien dat Global X bereid is om zich aan de eisen van de SEC te houden als het gaat om de Bitcoin ETF. Het bedrijf positioneert zich daarmee als een van de aanvragers met de grootste kans op goedkeuring, aangezien het zijn documenten heeft aangepast aan de wensen van de toezichthouder.

Eerste aanvraag was in 2013

De markt wacht al lang op een Bitcoin ETF. De eerste aanvraag werd al in 2013 ingediend. De Gebroeders Winklevoss liepen, zodat Global X nu kan rennen. In het Engels klinkt dat beter. In 2013 vroegen deze twee broers een vergunning aan voor een Bitcoin ETF. Toen was Bitcoin ongeveer 100 euro.

Het wordt wel tijd dat de Amerikaanse financiƫle markt een Bitcoin ETF krijgt. In veel andere landen wordt dit product al aangeboden, maar regelgevers in de VS blijken tot nu toe onvermurwbaar, onder verwijzing naar zorgen over marktmanipulatie.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties