Intelligence Report bitcoin analyse #21: Goede koopmomenten

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin.

Bitcoin vs S&P500

Deze week beginnen we met een nieuwe grafiek; bitcoin vs. de S&P 500. Laatstgenoemde is een index die de aandelenkoers van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven volgt. Naast deze koersen zie je de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een momentumindicator die de kracht van de prijs meet.

Zoals je kan zien is de RSI van de S&P 500 heel erg vergelijkbaar met die van bitcoin. Wanneer bitcoin omhoog gaat, stijgt de RSI, en zo correleert het dalen ook. Daarnaast is goed te zien dat bitcoin ook erg samen beweegt met de aandelen (althans, steeds meer). 

Bitcoin beweegt mee met aandelen

Het interessante in deze grafiek is dat de S&P ook omlaag gaat, maar LATER dan bitcoin. We hebben in eerdere analyses uitgelegd dat de eerste grote top van 2021 de ‘echte’ all time high was, en sindsdien zitten we eigenlijk in een bearmarkt (ondanks de tweede grote top in dat jaar). Dat zie je ook terug in de RSI.

Wanneer er een bearmarkt is, beweegt deze RSI zich naar de rode zone waar vervolgens de bodem wordt bereikt en capitulatie plaatsvindt. Zowel bitcoin als de S&P zitten er met een klein puntje in. De voorgaande keren in deze zone zijn de bearmarkt in 2017 en de coronacrash in 2020.

Verder lezen?

Wil jij de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.