Jack Dorsey steunt pro-crypto kandidaat Robert Kennedy om het Amerikaanse presidentschap te winnen

Als het aan Twitter-oprichter en huidige Block CEO Jack Dorsey ligt, dan wint de Republikein Robert Kennedy Jr. de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De keuze van Dorsey voor Kennedy Jr. is niet geheel onlogisch, omdat allebei de heren grote aanhangers van Bitcoin zijn. Al moet gezegd worden dat het van Kennedy Jr. uiteindelijk nog maar moet blijken.

De presidentskandidaat sprak zich een aantal keer positief uit over Bitcoin, maar dat doen politici maar al te graag om stemmen te winnen.

Het gaat om de praktijk

Uiteindelijk draait het allemaal om wat Kennedy Jr. van die uitspraken in de praktijk weet te brengen. Voor nu moet hij eerst nog maar eens de presidentsverkiezingen van 2024 winnen voordat we ons rijk rekenen met een pro-Bitcoin president in de Verenigde Staten.

Al zou het wel een welkome versterking voor de industrie zijn, zeker als je kijkt naar hoe de Amerikaanse autoriteiten momenteel met crypto omspringen. De manier van handhaven is keihard en dat maak het lastig voor veel bedrijven om lang vooruit te plannen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het sluiten van het staking-programma van Kraken door de Securities and Exchange Commission (SEC) en het verbod aan Paxos om nog nieuwe Binance USD (BUSD) op de markt te brengen.

Het wordt Amerikaanse cryptobedrijven momenteel niet makkelijk gemaakt, waardoor een hoop partijen al voorzichtig over de grens kijken om zichzelf ergens anders te vestigen. Een onzeker juridisch klimaat maakt het voor ieder bedrijf natuurlijk oncomfortabel om plannen voor de toekomst te maken.

Donald Trump verslaan

Om mee te mogen doen aan de presidentsverkiezingen van 2024 moet Kennedy Jr. nog wel even Donald Trump verslaan. Trump is na zijn verlies tijdens de vorige verkiezingen van plan om nogmaals mee te doen in de Verenigde Staten. Als het aan Jack Dorsey ligt is de kans groot dat Kennedy Jr. erin slaagt om Donald Trump te verslaan.

“Hij kan het en zal het voor elkaar krijgen”, zo schrijft Dorsey in reactie op een video van Fox News, waarin Kennedy Jr. uitlegt dat hij Trump kan verslaan.

Nadat iemand aan Dorsey vroeg of het om een voorspelling of een steunbetuiging ging, antwoordde hij met “beiden.” Het is dus duidelijk dat Dorsey hoopt dat Trump de volgende verkiezingen onderuitgaat en dat Kennedy Jr. het voor het zeggen krijgt in de Verenigde Staten.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.