Japanse miner GMO heeft verlies van 640 miljoen yen

Het Japanse GMO liet weten 640 miljoen yen (ongeveer 5 miljoen euro) verlies te hebben geleden in het derde kwartaal van 2018 . Dit komt door hun cryptomining activiteiten.

GMO is een groot Japans internetbedrijf. Zij zijn al sinds de jaren 90 actief met het bouwen van online infrastructuur, online advertenties en online finance. Sinds vorig jaar minen ze ook bitcoin. En juist laatstgenoemde activiteit heeft GMO veel verlies opgeleverd.

Verlies uit minen

Dit is afgelopen week gepubliceerd in een financieel rapport. In het tweede kwartaal van 2018 is er ‘maar’ een verlies van 360 miljoen yen geleden. Dat is ongeveer 2,8 miljoen euro. GMO schrijft het verlies toe aan verslechtering van het externe milieu en een verhoging van kosten. Wij kunnen alleen maar gissen naar de betekenis van een verslechterd, extern milieu.

De inkomsten uit mining zijn wel licht gestegen. In het tweede kwartaal waren de inkomsten van GMO 1,17 miljard yen, een kwartaal later 1,23 miljard yen.

Om in cryptotermen te spreken: GMO heeft in afgelopen kwartaal 1590 bitcoin en 25 bitcoin cash gemined. Ook is hun miningcapaciteit toegenomen, ofwel de hashrate. Deze is in oktober opgehoogd naar 674 petahashes per seconde (PH/s). Een maand daarvoor was hun capaciteit 479 (PH/s). Het bedrijf zegt te streven naar 800 PH/s aan het einde van 2018.

Naast het zelf minen, is GMO ook producent van miningapparatuur. Ze melden dat ze vertraging oplopen in het leveren van hun nieuwe speeltje, de GMO Miner 7nm B3. Zij schrijven dat toe aan hun leveranciers.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.