Crypto koers analyse: Ethereum (ETH) en Stellar (XLM) in de aanbieding

Vorige week heeft de cryptocurrencymarkt flink in waarde moeten inleveren. Maar hoe staat het er nu voor met de koersen? Wij duiken vandaag voor jou in de top 100 cryptomunten. De lijst is samengesteld op basis van marktwaarde per cryptomunt.

De totale marktwaarde van alle cryptomunten samen is op het moment van schrijven ruim 152 miljard euro. Dat is vergeleken met vorige week een flinke daling.

De vijf grootste cryptomunten

Alle cryptomunten in de top vijf staan op dit moment in de min. Ethereum (ETH) heeft de hardste klap gehad. Met een daling van bijna tien procent is één ether op dit moment slechts 138,46 euro. Daarmee staat Ethereum nu zelfs op de derde plek qua marktwaarde. Het wordt ingehaald door XRP, de cryptomunt van Ripple.

Ook Stellar (XLM) heeft een flinke daling meegemaakt. De cryptomunt staat met een daling van ruim zeven procent op ongeveer 20 cent. Eerder kwam Stellar nog in het nieuws met een airdrop.

Bitcoin cash (BCH) is een vreemde eend in de bijt. De cryptomunt onderging afgelopen week een hard fork, maar staat nog steeds in de lijst van Coinmarketcap. Het is onduidelijk welke waarde de vergelijkingswebsite als uitgangspunt heeft genomen.

De grootste stijgers van de top 100

De top 100 kleurt gelukkig niet alleen maar rood. Sommige cryptomunten zijn ook flink in waarde gestegen. Factom staat in deze lijst bovenaan. Deze cryptovaluta is vandaag met bijna één derde in waarde gestegen! Ook ODEM doet het vandaag goed. De cryptomunt stijgt met maar liefst 15,78 procent.

De grootste dalers van de top 100

Andere altcoins hebben het vandaag wel moeten ontgelden. Maker steekt er bovenuit, met een daling van ruim 18 procent. Loopring, ICON, Aion en aelf dalen allemaal met 16-17%. Als je het zo bekijkt doet bitcoin het nog zo slecht niet.

De screenshots zijn genomen om 12:30 op 19 november.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.