Je kan nooit te veel Bitcoin hebben, en dit is waarom

Michael Saylor, bekend van zijn bedrijf MicroStrategy, verscheen onlangs op de Amerikaanse zender CNBC om verschillende aspecten van de activiteiten en strategieën van het bedrijf te bespreken. Zijn softwarebedrijf heeft namelijk een bijzondere strategie: met de winst uit hun normale bedrijfsactiviteiten koopt MicroStrategy namelijk Bitcoin.

Bitcoin biedt zo veel voordelen

Saylor sprak een sterk bullish standpunt uit over Bitcoin en beschreef het als een uniek digitaal bezit dat de voordelen biedt vergeleken met investeringen in onroerend goed, grondstoffen en technologie zonder de bijbehorende risico’s en aansprakelijkheden.

Hij benadrukte de voortdurende toewijding van zijn bedrijf aan Bitcoin, waarbij hij hun substantiële belangen benadrukte en de intentie om te blijven investeren in de cryptocurrency.

Saylor zei: ‘Je kunt nooit teveel Bitcoin hebben. Wij zijn grote Bitcoin-stieren.’

Hoe helpt dit MicroStrategy?

Het gesprek ging ook over de potentiële overschaduwing van de kernactiviteiten van MicroStrategy op het gebied van bedrijfssoftware door de Bitcoin-investeringen. Saylor was enthousiast over hun samenwerking met Microsoft op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en noemde het een mijlpaal voor het opnemen van AI in hun productlijn.

Deze stap zal naar verwachting hun business intelligence-aanbod verbeteren en de acceptatie van de cloud onder hun klantenbestand versnellen.

Saylor wees op de symbiotische relatie tussen hun bedrijfsactiviteiten en de Bitcoin-investeringsstrategie. Het succes van hun kernactiviteit maakt verdere investeringen in Bitcoin mogelijk.

ETf en halving

Hij verwacht dat de potentiële introductie van een spot Bitcoin ETF gunstig kan zijn, omdat dit de adoptie en het bewustzijn van Bitcoin onder beleggers zou vergroten. Saylor gelooft dat dit het aanbod van MicroStrategy zal onderscheiden, omdat ze geen kosten in rekening brengen en intelligente hefboomwerking gebruiken om een uitgestelde Bitcoin-premie voor investeerders te genereren.

Ook besprak Saylor de komende halving in het protocol van Bitcoin en legde de betekenis ervan uit. Deze gebeurtenis zal de natuurlijke verkoopdruk van Bitcoin-miners verminderen, omdat hun beloningen voor het minen van nieuwe blokken zullen worden gehalveerd.

Hij verwacht dat deze afname van het aanbod, in combinatie met de toenemende vraag (mogelijk van nieuwe financiële producten zoals spot Bitcoin ETF’s), de komende twaalf maanden bullish zal zijn voor de koers van Bitcoin.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.