Amerikaanse grootbank JP Morgan zoekt Ethereum en Blockchain programmeurs

Van een omslag van 180 graden gesproken! Jamie Dimon, CEO van Amerikaanse grootbank JP Morgan, noemde cryptocurrency’s jarenlang fraude. Nu is zijn bank actief op zoek naar Ethereum en Blockchain programmeurs. Dat blijkt bijna 65 vacatures op de website van JPMorgan.

Ervaring met smart contracts en blockchain

In de vacatures vraagt JP Morgan naar programmeurs die ervaring hebben met het schrijven van smart contracts, het verifieren van cryptografische protocollen op de blokchain en het implementeren van blockchaintoepassingen van bedrijven.

De vacature is een bijzondere omslag, want Jamie Dimon noemde bitcoin jarenlang fraude. De CEO noemde cryptocurrency’s “erger dan tulpenbollen“, en voegde eraan toe dat hij iedere JP Morgan-werknemer direct zou ontslaan die zich bezig hield met het traden van cryptocurrency’s.

Hoe anders zijn de tijden nu. Een week geleden werd bekend dat JP Morgan deelnam aan een fondsenwervingsronde voor ConsenSys Labs, een blockchainbedrijf dat toepassingen ontwikkelt voor het Ethereum netwerk. Ook grootmachten als MasterCard en UBS deden mee, en in totaal werd er 65 miljoen dollar (53,9 miljoen euro) opgehaald.

Ook in 2019 waren er vacatures

Wie denkt dat JP Morgan pas in 2021 is bekeerd, heeft het mis. Ook in 2019 zocht de Amerikaanse grootbank naar blockchain-programmeurs. In dat jaar zocht de bank verschillende werknemers die bekwaam zijn met blockchaintechnologie, om de eigen JPM Coin te kunnen lanceren. Op een gegeven moment was het aantal vacatures zelfs hoger dan bij blockchainbedrijf ConsenSys.

De JPM Coin werd in oktober 2020 gelanceerd, en heeft als doel om grensoverschrijdende betalingen tussen banken sneller en gemakkelijker te laten verlopen. JPM Coin is dus, anders dan bij bitcoin en ethereum, een gesloten geldsysteem om het betaalverkeer tussen banken makkelijker te maken.

Analisten van de bank zijn inmiddels een stuk positiever over de toekomst van bitcoin. Eind maart publiceerde JP Morgan een analyse waaruit blijkt dat bitcoin in trek is bij zowel particulieren als institutionele partijen. Het afgelopen kwartaal kochten particulieren 187.000 bitcoins en in dezelfde periode kochten institionele partijen ongeveer 173.000 bitcoins.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.