Top 5 altcoins in juni: Synthetix (183%), Aave (106%), Celsius (100%) en meer

Sommige altcoins zijn afgelopen maand wel heel erg hard gegaan. En toevallig zijn het allemaal tokens die horen bij gedecentraliseerde financiën (DeFi). Door middel van DeFi kan je cryptocurrency’s lenen en uitlenen zonder tussenkomst van een derde partij. Zelfs bekende bitcoinner Andreas Antonopoulos is om, volgens hem kan je veel rendement verdienen met DeFi.

Juni is net voorbij, dus is het wat ons betreft tijd voor een lijstje. Welke DeFi-tokens zijn het hardst gestegen? De data is afkomstig van cryptovergelijkingssite Coinpaprika. We kijken naar de stijging in dollars.

5. Bancor: +81%

Het was een fantastische maand voor Bancor, de prijs van de token is met ruim 80 procent gestegen!

Bancor is een token die gebouwd is op de Ethereum blockchain. Met de wallet en decentrale coinswap van Bancor beheer je verschillende ERC-20 tokens, maar ook andere cryptomunten. Bancor is naar eigen zeggen een gedecentraliseerde, simpele en veilige wallet. Daarnaast kan je decentraal van coins wisselen met andere gebruikers.

4. Kyber Network +82%

Niet ver daarboven vinden we Kyber Network, deze token schoot vooral in het begin van de maand als een raket omhoog.

Kyber is een gedecentraliseerd platform waarop je tokens kan omwisselen met andere gebruikers.  De techniek wordt onder andere gebruikt door Coinbase, MyEtherWallet en Exodus van HTC.

3. Celsius +100%

Kocht je in het begin van de maand Celsius, dan heb je geluk. Je investering is in dollars verdubbeld!

Celsius is een platform voor het lenen, uitlenen van cryptocurrency’s. Volgens de website van Celsius zijn er al meer dan 124.000 actieve wallets, en is er in totaal voor meer dan 8 miljard dollar aan cryptocurrency’s uitgeleend!

2. Aave +106%

Ook de prijs van Aave is meer dan verdubbeld, de token is nu iets meer dan 12 dollarcent waard.

Aave is net zoals Celsius een DeFi-platform waarop gebruikers tokens kunnen lenen en uitlenen. Volgens de website van Aave is de waarde van alle tokens op het platform meer dan 100 miljoen dollar. Stablecoins zijn het populairst: USD Coin, Tether en Dai wordt het vaakst geleend van andere gebruikers.

1. Synthetix +181%

Maar er kan er maar één de winnaar zijn, en Synthetix steekt er met kop en schouders bovenuit. De token begon de maand juni met een waarde van 77 dollarcent, maar is nu bijna 2,20 dollar waard!

Het doel van Synthetix zit al in de naam verwerkt: Synthetix is een website waarop je kan handelen in synthetische activa op het Ethereum netwerk.

Via Synthetix kan je bijvoorbeeld handelen in bitcoin, maar dan op Ethereum. Ook kan je traden in commodities of aandelenindexen zoals de Nikkei.

Ten slotte beschikt Synthetix ook over zogenoemde ‘omgekeerde’ activa. Daalt de koers van bitcoin, dan kan je via deze munten juist verdienen. Deze coin lijkt een beetje op het nemen van een shortpositie.

Synthetix maakt gebruik van de oracle-techniek van Chainlink om prijsdata in te laden. De token van Chainlink is verkrijgbaar in de alles-in-één app BLOX.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.