Kan Bitcoin 1 miljoen waard worden binnen 3 maanden?

Hoewel er tegenwoordig veel mensen zijn met een grenzeloos vertrouwen in Bitcoin, spant Balaji Srinivasan de kroon. De voormalig CTO van Coinbase durft namelijk een bijzondere weddenschap aan te gaan: binnen 90 dagen bereikt Bitcoin een koers van 1 miljoen dollar.

Ontstaan weddenschap

Srinivasan is de weddenschap aangegaan met een James Medlock, een pseudonieme twitteraar. Laatstgenoemde stuurde vorige week donderdag een Tweet de wereld met de tekst: ‘Ik durf met iedereen voor 1 miljoen dollar te wedden dat Amerika niet in hyperinflatie terechtkomt.’

De reactie van Srinivasan loog er vervolgens niet om. Hij stelde voor om zelf 1 miljoen dollar beschikbaar te stellen en Medlock 1 Bitcoin te laten kopen. Mocht Bitcoin op 17 juni een prijs van 1 miljoen dollar bereiken, dan moet Medlock deze Bitcoin naar Srinivasan sturen.

Blijft Bitcoin onder dit bedrag? Dan maakt Srinivasan 1 miljoen dollar over naar de Twitteraar. Niet veel later accepteerde Medlock de weddenschap.

Wat Bitcoin ook doet, Srinivasan verliest

We weten dat Bitcoin in het verleden bizarre stijgingen heeft laten zien. Toch lijkt een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen (inmiddels 85 dagen) natuurlijk een onmogelijke opgave. Daarnaast is deze weddenschap hoe dan ook verliesgevend voor Srinivasan.

Mocht Bitcoin het onmogelijke doen en deze zomer 1 miljoen dollar aantikken, dan heeft de Amerikaan de mogelijkheid laten liggen om 37 Bitcoin te kopen tegen een prijs van 27.000 dollar. Verliest Srinivasan de weddenschap? Dan is hij 1 miljoen dollar lichter. 

Bankiers liegen, net als in 2008

Maar wat bezielt Srinivasan dan om zo’n bizarre weddenschap aan te gaan? Hij wil hiermee de aandacht vestigen op het huidige financiële systeem, dat volgens hemzelf op zeer korte termijn gaat omvallen. Dit moet mensen vervolgens stimuleren om de overstap te maken naar Bitcoin. 

‘Net als in 2008 liegen de bankiers. De centrale banken, banken en toezichthouders wisten toen allemaal dat er een enorme crash aan zou komen, met de uitdrukking ‘niet-gerealiseerde verliezen.’ Maar ze hebben u, de storter nooit op de hoogte gesteld,’ zo schrijft Srinivasan op Twitter.

Srinivasan trekt vervolgens de vergelijking met Sam Bankman Fried, de gevallen CEO van FTX. “Net zoals SBF shitcoins kocht van uw deposito’s en boekhoudkundige trucs gebruikte om zichzelf en anderen voor de gek te houden om het geld te gebruiken, zo deden de banken dat ook.”


Reacties
  • Het systeem zal omvallen en het zal niet BTC zijn die “de redding breng”, maar de CBDC. Crypto gaat naar nul in 90 dagen. Wat denk je nu zelf? Dat als de machtigste mensen ter wereld de economie kunnen laten crashen, ze geen aandeel zullen hebben in crypto?

    Yeah right..

    P.S.: nog 85 dagen*

    23 maart 2023
  • De reding? Mss voor mensen die graag top down gecontroleerd willen worden maar biedt geen reding voor de vrijheid. Dit is oorlog tussen democratie en een totalitair regime zoals in China waar wij de burgers onze vrijheid moeten afstaan om de boel zogezegd te redden. En dat was altijd al het plan vermoedelijk… Bitcoin kan een uitweg zijn voor centralisatie zegt men. Of dat zo is weet ik niet zeker. In sommige landen is het reeds verboden omdat overheden erg goed weten dat crypto hun positie in gedrang brengt en die zullen ze kost wat kost proberen te behouden. Resultaat… top-down controle.

    27 maart 2023