Bitcoin kan op lange termijn 700.000 dollar waard worden, aldus verwachting directeur Pantera Capital

Dan Morehead deelt zijn verwachting over de bitcoin koers maar al te graag. De directeur van Pantera Capital gelooft dat de prijs van bitcoin tegen het einde van het jaar tussen 80 duizend en 90 duizend dollar zal zijn. En ergens binnen de komende 12 maanden zal de munt zelfs stijgen tot meer dan 120 duizend dollar. En als klap op de vuurpijl zou een enkele bitcoin ergens in het komende decennium zelfs boven 700 duizend dollar van hand kunnen wisselen.

Adoptie door grote publiek belangrijk

In gesprek met het Reuters Global Markets Forum vertelde Morehead dat hij verwacht dat als bitcoin door ‘de mainstream’ geaccepteerd wordt, het onvermijdelijk is dat bitcoin tot astronomische hoogtes kan stijgen. Hij noemt de huidige periode een overgangsfase, verwijzend naar de drang van overheden op meer regelgevend toezicht. Denk bijvoorbeeld aan het harde optreden van verschillende overheden tegen Binance.

Er moet wel gezegd worden dat dit een gevalletje ‘Wij van WC-eend’ is. Pantera beheert namelijk voor 2,8 miljard dollar aan blockchain-gerelateerde activa. Dat bestaat niet alleen uit cryptocurrency’s, maar voornamelijk in investeringen in bijvoorbeeld grote cryptobeurzen waaronder Coinbase en Bitstamp. Het investeringsfonds trekt institutionele beleggers aan die minder op momentum gericht zijn dan particuliere beleggers, aldus Morehead.

Ethereum kan bitcoin overtreffen

Ondanks dat Morehead de toekomst van de bitcoin koers ontzettend rooskleurig voor zich ziet, denkt hij dat ethereum uiteindelijk een grotere rol zal spelen. Dat komt doordat er veel upgrades aankomen. Tijdens het Reuters Global Markets Forum zei de CEO dat het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-upgrade ervoor zal zorgen dat ethereum trekjes van bitcoin kan krijgen, namelijk als store of value. Hij verwacht zelfs dat EIP-1559 ervoor gaat zorgen dat sommigen liever hun rijkdom in ethereum dan in bitcoin opslaan.

‘Je zult een overgang zien van mensen die rijkdom willen opslaan, dit doen in ether in plaats van alleen bitcoin.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.