Altcoin LINK stijgt met 75 procent na vermelding op Google Development Blog

De afgelopen 24 uur is Chainlink meerdere malen genoemd in een officiële ontwikkelaars blog van Google. Chainlink is een op Ethereum gebaseerd oracleproject. Nadat Chainlink verscheen op het blog van Google steeg de waarde van de bijbehorende crypto LINK binnen een uur met ruim 75 procent.

Chainlink wordt veelvuldig genoemd

In de blogpost werd Chainlink liefst dertien keer bij naam genoemd. De tekst was een uitleg over hoe je informatie afkorting uit de BigQuery van Google kan integreren in de blockchain van Ethereum. En daar is Chainlink voor nodig. Overigens is BigQuery een webservice voor cloudanalyse.

Wat is Chainlink?

Chainlink is een oracleplatform dat al ongeveer twee jaar in ontwikkeling is. In grote lijnen is een blockchain-oracle een systeem dat externe gegevens inlaadt in een blockchain, om een smart contract te activeren, mits aan de oorspronkelijk voorwaarden in het contract is voldaan.

In het geval van Chainlink is de oracle ontworpen om gegevens uit echte datasets te halen en te zorgen dat de gegevens waarheidsgetrouw zijn. Op zich best belangrijk voor het opnemen van informatie op een blockchain. Het hele idee van data in een blockchain is dat deze onveranderlijk wordt opgeslagen, en dat kan alleen als de data juist is.

Maar een voorbeeld

De blog van Google ging best diep in op de materie. Er wordt uitgelegd hoe Chainlink benut kan worden voor het inladen van BitQuery-gegevens naar de blockchain van Ethereum. Ook worden veel voorbeelden genoemd.

Maar het is ook goed om te weten dat dit gewoon een voorbeeld is. Het is een enorm compliment dat Chainlink en Ethereum genoemd worden door Google, maar dit betekent niet dat er sprake is van een directe samenwerking.

Het lijkt alsof de markt daar wel vanuit is gegaan. Je kan de koers van LINK, en alle andere cryptocurrency ter wereld het beste volgen op CoinMarketCap.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.