Binance neemt geen Amerikaanse klanten meer aan, start nieuwe exchange in VS

Binance neemt geen nieuwe Amerikaanse klanten meer aan op haar platform. Dat maakte het handelsplatform op 14 juni bekend.

Amerikaanse klanten kunnen nog tot 12 september storten, opnemen en handelen. Daarna hebben Amerikanen nog wel toegang tot hun fondsen, maar kunnen zij niet meer handelen. Dit wordt vermeld in de vernieuwde voorwaarden van Binance.

Na 12 september kunnen Amerikanen terecht op Binance U.S., een nieuw op te starten handelsplatform. De reden hiervoor is regelgeving. ChangPeng Zhao, directeur van Binance, legt uit: ‘Binance U.S. wordt geleid door onze lokale partner BAM en zal de Amerikaanse markt bedienen in volledige naleving van de regelgeving.’

BAM?

BAM is de partner waarmee Binance gaat samenwerken. Maar over wie gaat het dan? BAM Trading Services is een bedrijf dat staat geregistreerd als dienstverlener bij de Amerikaanse toezichthouder Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Vermoedelijk bevindt het bedrijf zich in San Francisco.

Door de samenwerking van Binance met BAM  kan er direct binnen de regelgeving van de Amerikaanse overheid kunnen gehandeld worden. BAM Trading Service is zelf ook blij met Binance als partner: “We willen een veilig en compliant handelsplatform bieden. Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Binance.”

Weerstand op Twitter

De zet van Binance roept wat weerstand op Twitter. Zo zijn Amerikanen bang dat zij op het nieuwe platform een KYC (Know Your Customer)-procedure moeten doorlopen. Dit houdt in dat zij zich moeten identificeren. Daarnaast is het nog niet zeker welke tokens er wel en niet kunnen worden verhandeld op het nieuwe platform. Mogelijk zijn sommige security tokens bijvoorbeeld niet verhandelbaar op de nieuwe exchange van Binance.

Changpeng Zhao begrijpt deze zorgen:

En ook de koers van BNB reageert

Het nieuws valt dus niet bij iedereen goed. Sterker nog, de koers van Binance Coin (BNB) reageerde direct. BNB is de bijbehorende cryptomunt van Binance. Dit jaar kende BNB een fantastische start, maar op 14 juni kwam daar verandering in. Hieronder zie je de koersgrafiek van die dag:

 

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.