Bitcoin kan wereldwijde valuta worden, over Miami, New York en Noord-Dakota

De burgemeester van Miami was een van de deelnemers aan het World Economic Forum in het Zwitserse Davos dit jaar. Hij beschouwt zijn rol als een evangelist door andere deelnemers te leren over Bitcoin. Verder kijken we in dit artikel niet alleen naar Miami, maar ook naar de Amerikaanse staten New York en Noord-Dakota.

Burgemeester Francis Suarez van Miami werd geïnterviewd door CoinTelegraph over zijn rol tijdens de WEF 2022.

Bitcoin gaat veel levens veranderen

Hij legde uit dat hij mensen probeert te laten begrijpen dat deze technologie ‘het leven van velen’ gaat beïnvloeden. Daarnaast besprak Suarez ook het potentieel van bitcoin als wereldwijde valuta. De burgemeester benadrukte dat Bitcoin verschillende mogelijkheden biedt om bepaalde regimes te democratiseren en zelfs te verstoren. “Bitcoin schept vertrouwen en dat is waar valutasystemen op gebaseerd moeten zijn.”

Het vertrouwen waar hij op doelt gaat niet over de koers van Bitcoin, maar dat het netwerk consensus bereikt over transacties en balansen, zonder dat een centrale derde partij hier enige zeggenschap over heeft. Dat is bij ons huidige fiatsysteem wel anders. Een voorbeeld hiervan is het wereldwijde SWIFT-systeem.

Over 5 jaar geen SWIFT meer

Er zijn een paar grootmachten die er voor kunnen kiezen om complete landen te weren van dit internationale betaalnetwerk. Zo heeft Iran geen toegang meer en is het voor Russen vrijwel onmogelijk om internationale transacties uit te voeren.

Suarez denkt dat SWIFT binnen vijf jaar mogelijk ophoudt te bestaan, hiermee deelt hij dezelfde mening als Michael Miebach, de CEO van creditcard-maatschappij Mastercard. Daarom denkt de burgemeester dat het belangrijk is voor grote betaalbedrijven zoals Mastercard om zich te verdiepen in cryptocurrency.

We hadden het net al over het bitcoin als wereldwijde valuta. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat nodes consensus bereiken en miners het netwerk veilig houden. Het minen krijgt veel kritiek vanuit verschillende hoeken omdat het veel energie kost en daarom slecht voor het milieu zou zijn.

New York verbiedt minen bitcoin

In de staat New York is een wetsvoorstel aangenomen dat voor de komende twee jaar proof-of-work mining verbiedt, mits deze afhankelijk zijn van niet-duurzame energiebronnen. Dit is effectief een verbod op het minen van bitcoin. De wet moet alleen nog goed- of afgekeurd worden door Kathy Hochuk, de gouverneur van de staat.

Milieuactivisten prijzen deze nieuwe wet omdat het zou moeten zorgen voor minder C02-uitstoot, maar de crypto-industrie denkt dat New York zichzelf in de voet schiet.

“Als deze wetgeving wordt ondertekend, zal deze wetgeving een aanzienlijk huiveringwekkend effect hebben op cryptomining in de staat en dreigt honderden goedbetaalde banen naar naburige staten te sturen”, zegt Kristin Smith, van lobbygroep de Blockchain Association. “Het belangrijkste is dat het New York in de unieke positie plaatst om de enige staat te zijn die een moratorium instelt op een moment dat andere staten de industrie bestuderen of de economische ontwikkeling die het creëert actief verwelkomen.”

Noord-Dakota verwelkomt minen bitcoin

Een van die andere staten is Noord-Dakota. Bitzera is een bitcoin miningbedrijf en zij hebben samen met locale politici bekend gemaakt dat hun hoofdkantoor naar Noord-Dakota verhuist. Dit moet zorgen voor 20 fulltime banen. Saillant detail is dat Bitzero zich profileert als een “100% hernieuwbaar Bitcoin-mijnbedrijf gedreven door groene stroombron, ontwrichtende innovatie en technologie.”

Het nieuws werd op 1 juni bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht van Bitzero en de gouverneur van North Dakota.

De CEO van Bitzero legde de plannen van het bedrijf in meer detail uit en zei dat ze van plan zijn om in de komende twee tot drie jaar 200 megawatt aan datacenters in de staat te bouwen “met een specifiek doel om aan de gegevensvereisten van de staat te voldoen.”

Er wordt tot 500 miljoen dollar geïnvesteerd om de datacenters te financieren. Daarnaast zal het bedrijf zorgen dat er maximaal 500 miljoen dollar wordt geïnvesteerd om een grafeen batterijtechnologieproject naar Noord-Dakota te halen.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.