Ripple (XRP) bekijkt opties voor overname cryptobedrijven

Goed nieuws voor de XRP-army: Ripple is ondanks de rechtszaak tegen de SEC erg sterk gebleven. Zo sterk zelfs, dat de CEO zegt dat het bedrijf wellicht van plan is om in de toekomst andere cryptobedrijven over te nemen.

Ripple heeft in 30 of 40 bedrijven geïnvesteerd

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, vertelt aan CNBC dat het bedrijf een “zeer sterke balans” heeft. Hij zegt dat Ripple zich in een fase van groei bevindt waarin het eerder een koper dan een verkoper zal zijn.

“Ik zou zeggen dat er veel groei is in crypto, en we kijken naar veel verschillende segmenten in crypto voor groei. Een deel daarvan zullen we uiteraard intern opbouwen – het koolstofkredietinitiatief is iets dat we intern hebben afgetrapt – maar we hebben geïnvesteerd in meer dan 30 of 40 bedrijven rond het crypto-ecosysteem, en we zullen blijven kijken naar mogelijkheden om ook via externe overnames te groeien.”

‘Er komt een opleving in overnames’

Garlinghouse vindt het idee van cryptobedrijven die elkaar overkopen geen gek idee. De CEO denkt dat er een toename zal zijn van fusies en overnames in de hele crypto-ruimte.

“Ik denk dat er een opleving zal zijn in fusies en overnames in de blockchain en crypto-ruimte. Dat hebben we nog niet gezien. Maar ik denk dat het in de toekomst waarschijnlijk is. En ik denk zeker dat als dat zich ontvouwt, we dat soort dingen zouden overwegen.”

Ripple naar de beurs?

Garlinghouse zegt daarna ook dat het bedrijf mogelijk van plan is om naar de beurs te gaan. Dit zou een grote stap zijn voor Ripple, maar eerst heeft het bedrijf andere belangrijke zaken om zich op te focussen. Een beursgang zou pas mogelijk zijn als de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC) afgelopen is.

Aan de attitude van Garlinghouse te merken, gaat het wel erg goed met Ripple tegen de SEC de laatste tijd. Als het aan hem ligt zal hij de rechtszaak binnenkort winnen, komt er een aandeel van Ripple, en zal het een hoop cryptobedrijven overnemen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.