Mick Jagger van Rolling Stones haalt geld op met NFT voor muziekindustrie

Mick Jagger is nog niet te oud voor nieuwe technologieën, de Rolling Stones-zanger brengt een eigen niet-inwisselbare token (NFT) uit om onafhankelijke muziekpodia te helpen die zijn getroffen door de coronapandemie.

Kunstwerk bij nieuwe single

Afgelopen donderdag kondigde Jagger aan dat hij een 24-uurs veiling houdt voor een NFT, gebaseerd op een nieuw nummer in samenwerking met Foo Fighters-frontman Dave Grohl.

Het digitale kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Oliver Latta, die ook wel bekend staat als Extraweg. Het kunstwerk toont een loop van een figuur die door twee menselijke hoofden loopt, met Grohl en Jagger’s nummer “Eazy Sleazy” spelend op de achtergrond.

Volgens een persbericht in handen van Cointelegraph gaat de NFT en het nummer “Eazy Sleazy” over het einde van de lockdown:

“Het 30 seconden durende audio-visuele stuk roept een surrealistische essentie op van het doorbreken van de barrières van de menselijke geest en het voorwaarts duwen op de rand van sociale ineenstorting om een hoognodig moment van artistieke opluchting te bieden terwijl de wereld langzaam overgaat uit de lockdown.”

Het nummer van Mick Jagger in samenwerking met Dave Grohl is deze week gepubliceerd en heeft nu al meer dan 1 miljoen views op YouTube.

Opbrengst gaat naar onafhankelijke poppodia

Volgens de beschrijving op NFT-marktplaats Nifty gaat de opbrengst naar onafhankelijke poppodia in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk via lokale goede doelen Music Venue Trust en de National Independent Venue Association. Een deel van de opbrengst gaat ook naar goede milieudoelen. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 10.250 dollar (ongeveer 8.500 euro), en hebben 18 mensen een bod uitgebracht op de NFT.

Veel muzikale artiesten zijn het afgelopen jaar betrokken geraakt bij NFT’s. Vorige maand kondigde Crypto.com aan dat het een NFT-platform zou lanceren met werk van Snoop Dogg, Boy George, Lionel Richie en anderen. Grote partijen gebruiken NFT’s ook om geld in te zamelen voor goede doelen. New York Times columnist Kevin Roose veilde een van zijn artikelen voor meer dan 550.000 dollar, dit werd gedoneerd aan The Neediest Cases Fund.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.