MicroStrategy investeert 15 miljoen dollar in Bitcoin (BTC) en koopt de dip

Bitcoin is deze week flink in waarde gedaald, maar Michael Saylor van MicroStrategy ziet daar juist een kans in. In een officiële aankondiging laat Saylor weten 271 bitcoins gekocht te hebben voor een gemiddelde prijs van 55.387 dollar (45.744 euro) per bitcoin.

De dip gekocht?

Het lijkt erop dat MicroStrategy de markt probeerde te timen, maar eigenlijk hadden ze net iets langer moeten wachten voor een betere deal. De gemiddelde inkoopprijs van 45.744 euro doet suggereren dat het bedrijf bitcoin kocht, net vóór de grote dip. Die kwam nadat Tesla-CEO Elon Musk deelde geen bitcoins meer te accepteren als betaalmiddel.

Ondanks dat hoeft MicroStrategy nog niet te vrezen veel verliezen te lijden. In totaal houdt het bedrijf nu 91.750 bitcoins vast, met een gemiddelde aankoopprijs van 24.403 dollar (20.152 euro) per bitcoin.

En in euro’s zijn de cijfers nog indrukwekkender. In totaal heeft MicroStrategy 1,8 miljard euro geïnvesteerd in de cryptomunt. Die bitcoins zijn vandaag de dag 3,8 miljard euro waard, ruim het dubbele.

Meer dan 1 miljoen BTC in handen van instituties

Steeds meer institutionele partijen alloceren een deel van hun kasreserves in bitcoin, omdat zij in bitcoin een manier zien om hun vermogen te beschermen tegen (komende) inflatie.

Volgens recente cijfers van Bitcoin Treasuries is nu meer dan 1 miljoen bitcoin in handen van bedrijven, ofwel 7,8% van het totale aanbod van bitcoin.

De meeste bitcoins worden vastgehouden door het cryptocurrency fondsenbeheerder Grayscale. Zij houden op dit moment maar liefst 654.885 bitcoins vast, ter waarde van ruim 33 miljard dollar (27 miljard euro). Daarmee beheert Grayscale alleen al 3% van het totale aanbod van bitcoin.

Beschikbare aanbod bitcoin slinkt snel

Bitcoin heeft te maken met een heuse liquiditeitscrisis. Crisis klinkt negatief, maar voor bitcoininvesteerders klinkt deze crisis als muziek in de oren. Het betekent namelijk dat er steeds minder bitcoin beschikbaar is op de beurzen om te verhandelen. Dat laat deze grafiek van Glassnode zien:

Ditt is alleen maar positief voor de bitcoin koers. Want daalt het aanbod, en blijft de vraag gelijk? Dan is dat een katalysator voor de prijs.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.