Samson Mow’s nieuwe bedrijf JAN3 gaat El Salvador helpen met bouw Bitcoin City

Bitcoin ondernemer Samson Mow is met JAN3 een nieuw bedrijf begonnen om de wereldwijde adoptie van bitcoin te promoten. In de eerste investeringsronde heeft Mow 21 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 100 miljoen dollar. De voormalig Chief Strategy Officer van Blockstream heeft zijn eerste grote opdracht al binnen. Mow gaat met JAN3 El Salvador helpen met de digitale infrastructuur voor het Bitcoin City-project.

De beslissing voor JAN3 om met El Salvador samen te werken was niet moeilijk voor Mow. “Ik heb gewoon mijn bedrijf opgezet en gezegd ‘willen jullie samenwerken?’ en zij zeiden ‘natuurlijk.’” Aldus Mow over de eerste grote deal voor zijn nieuwe bedrijf. De grote missie van JAN3 is om hyperbitcoinisatie te versnellen, aldus de bio van het bedrijf op Twitter.

De naam JAN3

Het is niet moeilijk om te raden waar de naam JAN3 vandaan komt. Satoshi Nakamoto publiceerde op 3 januari 2009 namelijk het eerste blok van de Bitcoin blockchain. Het zogenaamde genesis blok markeerde de start van Bitcoin en het begin van de decentrale revolutie waar we momenteel volop inzitten. De eerste tweet van het nieuwe bedrijf van Mow laat wat dat betreft ook weinig aan de verbeelding over.

Met de naam JAN3 maakt Samson Mow duidelijk waar zijn prioriteiten liggen. Het bedrijf is volledig gericht op Bitcoin en laat alle andere projecten links liggen. Mow en zijn bedrijf zullen puur en alleen werken aan de versnelling van bitcoin adoptie door staten. De eerste overwinningen zijn wat dat betreft al geboekt.

Prospera, Madeira en Mexico

Tijdens de Bitcoin 2022 conferentie kondigde Samson Mow de eerste drie overwinning aan die hij binnen één maand geboekt heeft met JAN3. Het gaat om het eiland Prospera in Honduras dat bitcoin omdoopt tot wettig betaalmiddel, een gunstig vestigingsklimaat creëert voor bitcoinbedrijven en het mogelijk maakt om eenvoudig en snel op bitcoin gebaseerde obligaties uit te geven.

Daarna was het de beurt aan Madeira, een autonoom eiland in Portugal, om aan te kondigen dat het bitcoin adopteert als wettig betaalmiddel. Daarnaast benadrukte de president van het eiland hoe gunstig de belastingwetten ten aanzien van vermogen op Madeira zijn en dat het een juridisch paradijs is voor bitcoiners.

Als laatste betrad een Mexicaanse senator het podium om te vertellen dat er een wetsvoorstel klaarligt om bitcoin om te dopen tot wettig betaalmiddel in Mexico. Indira Kempis nodigde Mow verder uit om eens koffie te komen drinken met haar en de president van het land. Drie veelbelovende ontwikkelingen die een mooie start van JAN3 markeren.

Mexico en bitcoin

Het nieuws over de mogelijke adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel door Mexico komt op het moment dat het land mooie stappen zet. Vorige week bijvoorbeeld opende Coinbase de mogelijkheid om direct Mexicaanse pesos van de beurs af te halen.

Verder heeft de op twee na rijkste Mexicaan Ricardo Salinas Pliego tijdens Bitcoin 2022 bekendgemaakt dat 60 procent van zijn vermogen in bitcoin zit. De miljardair met een geschat vermogen van 11,8 miljoen euro noemt fiatgeld “nepgeld gemaakt van papieren leugens.”

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.