Mysterieuze whale koopt 10.000 Bitcoin?

De crypto-wereld was in rep en roer nadat een nieuwe wallet vanaf begin oktober ruim 10.000 Bitcoin inkocht. Wie is deze enorme rijkaard die gulzig Bitcoin uit de markt lijkt te halen? Meestal zijn dit enorm positieve signalen voor de Bitcoin koers, die de afgelopen periode sowieso fantastisch bezig is.

Wie is deze Bitcoin-whale?

Nu lijkt het antwoord op dit prangende vraagstuk gevonden. Het gaat om een wallet van het handelsplatform BitMEX, dat is opgericht door de flamboyante Arthur Hayes.

Nu blijkt uit de Proof-of-Reserves van BitMEX dat het adres in kwestie, bc1qchctnvmdva5z9vrpxkkxck64v7nmzdtyxsrq64, een nieuwe Bitcoin-parkeerplaats van het beursplatform is. Dat neemt overigens niet weg dat het bullish kan zijn.

Dit kan namelijk betekenen dat er momenteel veel Bitcoin worden gekocht op het handelsplatform en worden vastgehouden door investeerders. Niet iedereen kiest er immers voor om alles in een eigen wallet te bewaren.

Op donderdag was de wallet van BitMEX de nummer 74 op de lijst met rijkste Bitcoin-adressen ter wereld. De 11.268 Bitcoin in de wallet dragen op het moment van schrijven immers een waarde van ongeveer 425 miljoen dollar.

Storm in een glas water

Ditmaal gaat het dus om een storm in een glas water en hebben we niet te maken met een rijke oliesjeik die massaal Bitcoin inkoopt. Het zou echter heel goed kunnen dat we de komende maanden wat meer van dit soort nieuwsberichten krijgen, maar dan met een ander verhaal.

Er heerst momenteel immers veel optimisme rondom Bitcoin, wat het vooral te danken heeft aan de naderende lancering van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Verder staat natuurlijk ook de volgende Bitcoin halving op het programma voor april 2024 en lijken de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank steeds dichterbij te komen.

Het enige minpuntje voor de Bitcoin koers is dat er nog altijd zorgen zijn over een wereldwijde recessie, als gevolg van de agressieve renteverhogingen van centrale banken die vanaf ongeveer maart 2022 plaatsvonden.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.