Notre-Dame steunen met bitcoin? Wel als het aan Minister O ligt!

De Franse staatssecretaris voor de Digitale Economie, Cédric O, heeft gezegd dat hij zou willen samenwerken met cryptocurrency platformen om het mogelijk te maken de wederopbouw van de Notre Dame te steunen met een directe donatie in crypto. Bloomberg bracht dit op 17 april naar buiten.

Afgelopen 15 april ging de kathedraal voor een groot gedeelte in vlammen op tijdens een grote uitslaande brand in het centrum van Parijs. Na deze Franse tragedie is er naar verluid in slechts twee dagen bijna 900 miljoen euro  aan donaties toegezegd.

Volgens de staatssecretaris – die direct onder het Ministerie van Economie en Financiën van Bruno le Marie opereert- is grote haast de reden dat cryptodonaties op dit moment nog niet worden aangeboden op de website van de Notre Dame. De website is in allerijl opgezet en linkt daarom op dit moment naar slechts vier erkende organisaties die geld inzamelen voor de wederopbouw. Bovendien staat Cédric “open voor overleg met anderen” om de inzameling te versnellen.

Donaties die worden gedaan met cryptocurrency’s zouden volgens O aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als donaties gedaan met fiat: organisaties mogen geen commissies in rekening brengen; gegevens van donateurs moeten worden verzameld voor belastingaftrek en de fondsen moeten uiteindelijk via één van de vier goedgekeurde instanties worden gerouteerd.

Verschillende crypto-organisaties nemen het voortouw

Een van de partijen die hierin het voortouw neemt is Cointelegraph. Zij hebben op het door hen gehoste evenement BlockShow een eigen campagne gelanceerd om cryptocurrency te verzamelen ter donatie aan de wederopbouw van de kathedraal.

Ook Binance heeft haar eigen donatieprogramma opgezet. Binance gebruikt hiervoor hun eigen liefdadigheidsplatform, dat werd gelanceerd als een initiatief van The Blockchain Charity Foundation (BCF).

Dit zou een mooie aanvulling zijn op de bevestiging die Bruno Le Maire eerder deze week heeft gegeven, dat “blockchaintechnologie een prioriteit is voor de regering van zijn land”. Daarbij haalde hij ook de PACTA act aan, waarin regelgeving omtrent cryptocurrency en blockchaintechnology werd aangekondigd.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.