Ontketent deze on-chain data een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin?

Bitcoin is het jaar 2023 fantastisch begonnen, maar lijkt momenteel even op adem te komen. De bulls hebben het grootste deel van het jaar de touwtjes in handen gehad, maar momenteel is er een zwaar gevecht gaande met de bears. Als we naar de data op de blockchain kijken, dan lijkt het erop dat Bitcoin zich momenteel opmaakt voor een gigantische koersexplosie.

Positieve data

Op de blockchain kunnen we een hele hoop data over Bitcoin vinden. Bijvoorbeeld hoe bepaalde segmenten van Bitcoin-investeerders zich gedragen. Op dit moment zien we dat veel kleine tokenhouders gigantische hoeveelheden Bitcoin opkopen en steeds meer munten naar zich toetrekken.

Het aantal adressen met een balans van meer dan 0,1 Bitcoin is volgens de data van Glassnode bijvoorbeeld voorbij de grens van 4,3 miljoen stuks geschoten. Dat betekent dat er alleen al op de blockchain zoveel entiteiten zijn die tenminste voor een paar duizend euro aan Bitcoin bezitten.

Nu is het mogelijk dat één individu meerdere adressen bezit, dus dat zegt nog weinig over de daadwerkelijke adoptie. Maar de grafiek laat wel een gigantische stijgende lijn zien. Wat dat betekent? Vooral dat het leger van Bitcoiners nog altijd groeiende is en de adoptie van de digitale munt nog altijd in de lift zit.

Accumulatie

Vanaf 2022 zien we een opvallende piek in de oranje lijn in de grafiek, wat betekent dat er in die periode veel ingekocht is. Het lijkt erop dat investeerders proberen te profiteren van de lagere koersen die we in 2022 (met name aan het einde van het jaar) zagen.

We hadden in 2022 natuurlijk te maken met het imploderen van Terra, waarbij er voor ruim 40 miljard dollar aan kapitaal in rook opging, en het omvallen van het FTX van Sam Bankman-Fried.

Die evenementen drukten aardig de Bitcoin koers naar beneden, waar een groep hodlers duidelijk van probeert te profiteren. Dat is voor een groot gedeelte gelukt, omdat de koers inmiddels alweer een stuk hoger ligt dan de bodem van november 2022.

Destijds zakten we omlaag naar een koers van ongeveer 15.500 dollar. Op het moment van schrijven hangen we in de buurt van de 30.000 dollar, waardoor de koers sindsdien alweer bijna verdubbeld is. Nu is het wachten op de volgende grote koersbeweging in de markt. Vooralsnog handelen we even zijwaarts en moeten we de strijd tussen de bulls en de bears afwachten.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.