Klaar voor de volgende ronde? Zo lang heb je nog om Bitcoin en altcoins in te slaan

Over iets meer dan een jaar is de Bitcoin halving, traditiegetrouw is dit een belangrijk keerpunt voor de crypto koersen. Maar vanaf wanneer zal de markt hierop reageren? Wanneer komt het optimisme weer terug op de markt?

Einde van april slecht voor Bitcoin

Analist Benjamin Cowen zegt dat je nu nog niets hoeft te verwachten. Een volledige bullrun voor Bitcoin en crypto zoals in 2017 en 2021 duurt nog even. Cowen heeft een YouTubekanaal en deelde zijn mening in een video. Hij vertelde zijn honderdduizenden abonnees dat crypto wellicht op zomervakantie gaat.

Cowen wijst erop dat de Bitcoin koers in zowel april 2021 als april 2022 een top behaalde. Dit markeerde het begin van een maandenlange neerwaartse trend.

Cowen zegt dat Bitcoin het na april 2023 ook weer rustig aan zal doen, of zelfs weer kan dalen.

Vlak voor de Bitcoin halving

‘Over het algemeen zou ik zeggen dat er een goede kans is dat dit een zomervakantie 2.0 wordt, waarin we terugkomen en terugkeren naar deze lagere niveaus voordat we uiteindelijk onze rallycaps opzetten voor het jaar van de Bitcoin halving. Dat is mijn algemene verwachting.’

‘Ik heb dat al heel lang vrij duidelijk gemaakt, dat de hersteljaren voor beide partijen meedogenloos zijn. Felicitaties aan degenen die aan beide kanten spelen, maar mijn algemene verwachting voor de rest van dit jaar is dat we de koersen waarschijnlijk weer zullen zien dalen.’

Optimisme over Bitcoin vanaf eind 2023

Cowen zegt dat de Amerikaanse economie momenteel het risico loopt op een recessie, en dat het nog niet tijd is om optimistisch te zijn over crypto. Dat kan pas vanaf eind 2023 of begin 2024, als de angst op een recessie weg is.

‘De altcoin-markt bloedt nog steeds tegen Bitcoin. Tegen het einde van dit jaar, als het recessierisico eenmaal is vermeden, of we juist herstellende zijn van een recessie, dan wordt het tijd om echt wat optimistischer te worden over deze markten.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.