Volgende maand wetsvoorstel om van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Paraguay
Het is altijd nieuwswaardig als geruchten om worden gezet in werkelijkheid. Sinds El Salvador van Bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt, is het aftellen geblazen. Er gonsden geruchten dat andere Zuid-Amerikaanse landen ook mee willen doen. Een Paraguayaans congreslid heeft de knoop doorgehakt en plannen aangekondigd om volgende maand een wetsvoorstel in te dienen om van BTC een betaalmiddel te maken.
Voor elke commerciële transactie
Volgens La Nación zei Carlos Antonio Rejala Helman, het congreslid in kwestie:
‘Sinds we hebben aangekondigd dat we werken aan een wetsvoorstel dat bitcoin als wettig betaalmiddel voor elk type commerciële transactie legaliseert, hebben verschillende Paraguayaanse bedrijven al toegetreden en een stap vooruit gezet in de richting van het nieuwe tijdperk van transacties. Hier zijn we trots op.’
Kleine partij, laten we het gewoon doen
Afgevaardigde Rejala Helman is lid van de partij Hagamos. Om in perspectief te plaatsen wat dit kan betekenen: Hagamos is een nieuwe partij en is de op vier na grootste partij van Paraguay met 2 van de 45 zetels. De dienst in Paraguay wordt vooral uitgemaakt door de Colorado Partij met 17 zetels, en de Authentieke Radicale Liberale Partij met 13 zetels. De invloed van Rejala Helman op de politiek is dus lang niet zo groot als de invloed van President Bukele in El Salvador.
Staat neemt verantwoordelijkheid
De jonge politicus Helman bereidt een wetsvoorstel voor zodat het congres kan stemmen om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Ook wil hij proberen om van Paraguay een hub te maken voor investeringen en ontwikkeling van cryptocurrency.
Het wetsvoorstel zal in principe bepalen dat elk type transactie binnen het nationale grondgebied kan worden uitgevoerd met de digitale valuta Bitcoin. De staat wordt dan verantwoordelijk voor het promoten en trainen van verschillende sectoren zodat zij allemaal toegang hebben tot het gebruik van Bitcoin.
‘In de privésfeer zien we bijvoorbeeld aanbiedingen van producten en diensten in guaraníes, peso’s en dollars, en het idee met dit project is om de circulatie van digitale valuta wettelijk te autoriseren, zodat deze aanbiedingen ook in Bitcoin kunnen worden uitgedrukt en legaal waarde hebben. De waarde van deze valuta’s en hun conversies naar andere valuta’s zoals de dollar wordt bepaald door de markt en de staat grijpt niet in,’ aldus Helman.
Schone energie
De CEO van Bitcoin.com.py, Juanjo Benitez Rickmann, tweette onlangs dat hij samenwerkt met Rejala om het wetsvoorstel in te dienen en Paraguay’s adoptie van de cryptocurrency te helpen.
With @carlitosrejala working together to introduce a project in Congress so that Paraguay becomes a crypto-friendly country for worldwide crypto investors, taking advantage of the renewable and inexpensive energy provided by Hydroelectrics #Itaipu #Yacyreta
— juanjo Benitez Rickmann (@juanjobr) June 7, 2021
In Paraguay wordt ook veel energie opgewekt met waterkrachtcentrales. Er wordt voor de volle 100% voldaan aan de energievraag van het land door hernieuwbare energiebronnen. Dit maakt van Paraguay de op zes na grootste energie-exporteur ter wereld.
Vorige week waren er geruchten dat PayPal ook een rol gaat spelen.
Plan C
/
El Salvador en Paraguay: zijn dat geen bananen republiek en?
23 juni 2021Jerrymie Marcus / Auteur
/
Dit zijn exact het type landen waar behoefte is aan bitcoin. Bewoners van landen met een slecht betaalsysteem waar weinig mensen bankieren, landen met hoge inflatie, etc.
23 juni 2021