Personeelstekort nekt crypto exchange Paxful, marktplaats wordt gesloten

Peer-to-peer cryptocurrency-marktplaats Paxful heeft gisteren bekend gemaakt dat ze ermee stoppen. Oprichter en CEO Ray Youssef zei dat hij niet genoeg personeel tot zijn beschikking had om het bedrijf aan de wensen van regelgevers aan te passen.

Wat is Paxful?

Paxful stelt gebruikers in staat om Bitcoin en andere crypto’s te kopen en verkopen via verschillende betaalmethoden. Het platform werd in 2015 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Delaware.

Paxful bood een handelsplatform voor kopers en verkopers van B itcoin en andere cryptocurrency’s, waarbij de koper de mogelijkheid heeft om te betalen via verschillende betalingsmethoden, zoals bankoverschrijvingen, creditcards, PayPal, giftcards en contant geld.

Het platform maakt gebruik van een escrow-systeem om de veiligheid en betrouwbaarheid van transacties te waarborgen, waarbij de betalingen worden vastgehouden totdat de koper de transactie heeft bevestigd en de verkoper de bitcoin heeft vrijgegeven.

Door de vele betalingsmogelijkheden en de mogelijkheid voor peer-to-peer ontpopte Paxful zich als een grote speler op het Afrikaanse continent.

Klanten krijgen geld en crypto terug

‘We weten niet zeker of de marktplaats terug zal komen,’ schreef Youssef. Hij voegde eraan toe dat alle funds van klanten worden verantwoord en vroeg klanten om hun geld op te nemen. In zijn bericht verwijst Youssef naar andere platforms om naar te migreren.

Youssef zei dat Paxful een Amerikaans bedrijf is dat een wereldwijd publiek bedient met een concentratie op het zuiden. Hij zei:

‘Een kwart van het bedrijf bestond uit compliance-mensen. Zelfs dat was niet genoeg om Uncle Sam te plezieren. De toezichthouders snappen het nog steeds niet. Ze worden elke dag achterdochtiger.’

Cadeaubonnen zorgen voor argwaan

Gebruikers kunnen Bitcoin kopen met onder andere cadeaubonnen en dat was een mooie manier om mensen in Afrika zonder bankrekening aan Bitcoin te helpen. Maar volgens Youssef is dit een van de activiteiten van het bedrijf die veel aandacht trokken in de Verenigde Staten.

De sluiting had voorkomen kunnen worden als Paxful de dienst voor Amerikaanse klanten had stopgezet, maar ‘dat was alleen een optie als we er het personeel voor hadden. Zakelijk gezien slaat het nergens op.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.