Polygon (MATIC) bereikt all time high na integratie UniSwap

UniSwap is geïmplementeerd op Polygon (voormalig Matic). Laatstgenoemde is een tweede laag op de blockchain van Ethereum en UniSwap is natuurlijk de grootste decentraliseerde beurs op ETH.

Polygon groeit hard

Polygon-oprichter Mihailo Bjelic merkte vandaag op dat Polygon het op één na sterkste DeFi-ecosysteem heeft na Ethereum zelf.

‘Polygon is exponentieel gegroeid met vrijwel alle belangrijke statistieken,’ merkte hij op, eraan toevoegend dat Polygon 126 miljoen gebruikers, 1,22 miljard transacties en 5,2 miljard dollar aan vergrendelde waarde heeft. Met dat laatste wordt bedoeld dat er in verschillende smart contracts op Polygon voor 5,2 miljard dollar aan cryptocurrency’s vastgezet is.

Vermijden hoge transactiekosten

Bjelic schreef in een verbetervoorstel voor Uniswap dat Polygon in overeenstemming is met Ethereum en zijn waarden en in het echt is getest. Hij benoemde ook een paar voordelen, waaronder mogelijke besparingen voor gebruikers en zei dat Polygon kan helpen terug te keren naar de oorspronkelijke DeFi-visie. Deze besparingen moeten vooral komen door het vermijden van hoge transactiekosten op Ethereum.

20 miljoen dollar

Om zijn woorden kracht bij te zetten, en zijn geloof dat UniSwap veel nieuwe gebruikers zal werven, heeft Bjelic voor 20 miljoen dollar aan cryptocurrency gestaked. Hiervan is 15 miljoen specifiek bedoeld om beloningen uit te keren voor liquiditeitverschaffers.

Grote meerderheid

Het mooie aan DeFi is dat iedereen met de juiste gouvernance token, in dit geval UNI, kan stemmen. Op 18 december gaf 99,3% steun aan het voorstel. Ongeveer 72 miljoen stemmen waren voor het voorstel, terwijl grofweg 500.000 stemmen tegen het voorstel waren.

Ethereum wordt al tijden geplaagd door hoge kosten en lange transactietijden. Hoewel Ethereum 2.0 ernaar streeft deze problemen in de toekomst op te lossen, kan Polygon, als Layer 2-netwerk, in de tussentijd een aantal van die transacties overnemen om het netwerk te ontlasten.

Koers van Polygon all time high

Deze aankondiging is positief gebleken voor de koers van Polygon (ticker MATIC). De waarde is vandaag met 3,7% gestegen en sinds 22 juli (dieptepunt cryptomarkt na de crash van mei) zelfs met 350%.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Op de USDT en BTC pair nog niet. Dat zijn natuurlijk de belangrijkste.

    24 december 2021