Populaire analist is plotseling bearish over Bitcoin

Markus Thielen, de oprichter van 10x Research, voorspelde een pre-halving stijging naar 70.000 dollar voor Bitcoin, maar is nu bearish. Door de stijgende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt ziet Thielen zich genoodzaakt om wat “chips van tafel te halen” en zijn risico te verminderen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom is Thielen bearish over Bitcoin?

De analist die de bodem van november 2022 voorspelde voor Bitcoin en ook de meest recente pre-halving rally voorzag, is nu bearish over bijna de volledige financiële markt.

“Wij maken ons in toenemende mate zorgen over risico-assets (aandelen en crypto). De voornaamste reden daarvoor is de onverwachte stijging van de inflatie.

Als gevolg daarvan verwacht de obligatiemarkt nog minder dan drie renteverlagingen voor 2024 en zijn de rentes op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties weer voorbij het niveau van 4,50% geklommen. We kunnen weleens op een cruciaal punt staan voor risico-assets”, zo schreef Markus Thielen op dinsdag.

“Wij hebben gisteravond al onze tech-aandelen verkocht, omdat de Nasdaq heel slecht reageert op de hogere rentes. Op dit moment houden we alleen nog een paar cryptomunten aan waar we heel veel vertrouwen in hebben. Over het algemeen zijn we bearish”, zo gaat het verhaal van Thielen verder.

Wat betekent dit allemaal?

Waarom zou het bearish voor de markt moeten zijn als de rentes op Amerikaanse staatsobligaties stijgen? In principe is dat het geval, omdat investeerders met die staatsobligaties in theorie zonder risico een relatief hoog rendement kunnen realiseren.

Hoe meer investeerders de inflatie kunnen verslaan met de rente op staatsobligaties, hoe minder interessant het is om risico te nemen met aandelen en Bitcoin.

Om die reden bespreekt Markus Thielen de overstap van risico-assets (aandelen en Bitcoin) naar “veilige” assets (staatsobligaties). Overigens zijn staatsobligaties ook niet altijd veilig. Zo bleek in 2022 nadat de Amerikaanse centrale bank agressief de rente verhoogde.

Mensen die op dat moment staatsobligaties in hun portfolio hadden werden hard geraakt door die renteverhogingen. Bestaande staatsobligaties die nog 20 jaar een rente van 1 procent uitbetalen, terwijl er nu ook obligaties zijn die een rente van 4%+ uitbetalen, zijn natuurlijk een stuk minder waard.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.