Randstad werkt samen met Google en Cypherium aan eigen blockchain

Uitzendbureau Randstad wil blockchain inzetten om de wensen van werkzoekenden beter af te stemmen op de behoeftes van de markt. Het Nederlandse bedrijf is al aan het testen met een combinatie van de Cypherium-blockchain en Google Cloud.

Blockchain zorgt voor efficiëntie

Randstad scheef een case study dat ze onderzoeken of de blockchain manieren kan bieden om backoffice taken te automatiseren. Zoals Randstad het zelf noemt: ‘blockchain gaat de moeren en bouten van dagelijkse wervingsactiviteiten afhandelen, waardoor het hele proces efficiënter wordt.’

Uit een recent onderzoek van Randstad bleek dat gedistribueerde ledgertechnologie (DLT) een middel is om de persoonlijke gegevens van klanten veilig te bewaren en tegelijkertijd academische en professionele kwalificaties, evenals geboortedata, adressen en ID’s van potentieel talent te verifiëren.

Wat gaat Randstad hiermee doen?

Het hele concept is bedoeld om geschikte kandidaten te koppelen aan bedrijven die op korte termijn een vacature moeten vullen. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsdiensten die noodhulppersoneel nodig hebben na een ziekte-uitbraak. En dat allemaal zonder afbreuk te doen aan de privacy. Stel je voor dat een wereldwijde bank een projectteam nodig heeft om te reageren op veranderingen in regelgeving. Of een multinational heeft onafhankelijke consultants nodig om een strategie op te stellen voor het doorstaan van een wereldwijd handelsconflict.

De CEO van blockchainbouwer Cypherium is Sky Guo en hij vertelde in gesprek met CoinDesk dat klantdata niet centraal wordt opgeslagen en een database-extractor gebruikt kan worden om hun privacy te behouden.

‘Als een sollicitant wil bewijzen dat hij de cijfers en het diploma heeft, hoeft hij alleen de hash van het diploma te verstrekken en de werkgever kan die hash verifiëren met de hash van de universiteit,’ zei Guo.

Waarom Cypherium en Google?

Cypherium bouwt blockchains die gespecialiseerd zijn in smart contracts. Ze laten zich leiden door een hybride van proof-of-work en HotStuff, een relatief nieuw consensusprotocol waar Libra ook gebruik van gaat maken.

Verder gebruikt Randstad G Suite van Google Cloud. Dit is vooral bedoel als middel om het human resource platform te monitoren, nog een voordeel is dat ze nu niet genoodzaakt zijn om een eigen cloudsysteem op te zetten.

Het draait allemaal om eenvoud en met Google Cloud kunnen ontwikkelaars coderen zonder zich zorgen te hoeven maken over iets anders.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.